1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BELGESEL GÖSTERİMİ
BELGESEL GÖSTERİMİ

BELGESEL GÖSTERİMİ

Belgesel gösterimi;

A+A-

 

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Radyo TV ve Sinema Bölümü ve Yakın Doğu TV’nin hazırladığı “Ahde Vefa – Umut Yolu Erenköy Belgeseli”nin gösterimi YDÜ İletişim Fakültesi Turuncu Amfi'de gerçekleştirildi.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre; YDÜ Radyo TV Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap'ın açılış konuşmasını yaptığı galaya, YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, İletişim Başkanı Tamer Garip, YDÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu, İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve Erenköy Mücahitleri katıldı.

KASAP

Açılış konuşmasını gerçekleştiren YDÜ Radyo TV Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap, gösterimi yapılan belgeseli; Erenköy Mücadelesi’nin 50’nci yılı dolayısıyla üniversitenin onayı doğrultusunda hazırladıklarını, belgeselin 3 ay içerisinde tamamlandığını ifade etti.

Kasap, Erenköy gerçeğini genç nesle, resmi tarihin dışında yaşanmışlıkları görüntünün gücü ile aktarma düşüncesi ile yola çıktıklarını, bu amaçla belgeselde olayları yaşamış kişilerin tanıklığı ile aktarmayı uygun bulduklarını kaydetti.

Konuşmasının sonunda katkılarından dolayı SİM TV, Kanal T ve AS TV'ye teşekkürlerini sunan Kasap, desteğinden dolayı YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel'e de teşekkür etti.

Erenköy'e çıkan mücahitlerin çektiği zorlukları ve badireleri anlatan belgeselin gösterimi sırasında duygusal anlar yaşandığı kaydedilirken, gösterimin ardından Erenköy Mücahitlerine katkılarından dolayı teşekkür sertifikası takdim edildiği belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.