1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BELKİ DE ÖMÜRLERİNİN SONUNA KADAR CEZAEVİNDE KALIR...
BELKİ DE ÖMÜRLERİNİN SONUNA KADAR CEZAEVİNDE KALIR...

BELKİ DE ÖMÜRLERİNİN SONUNA KADAR CEZAEVİNDE KALIR...

İbret olsun denildi ve uzun yıllar cezaevine mahkum edildi;

A+A-

İBRET OLSUN

2011 yılında Doğancı’da yapılan operasyonda tasarruflarında 10 kilo uyuşturucu bulunan Dinçer Resmi 10, Caner Uğuray 3 yıl cezaya çarptırıldı

Polisin, aldığı bir ihbar üzerine 13 Eylül 2011 tarihinde, Güzelyurt’ta bağlı Doğancı köyünde düzenlediği operasyonda, aracında 3 kilo Hint keneviri bulunan Caner Uğuray ile evinde 7 kilo Hint keneviri, ağılında ise üç kök Hint keneviri bitkisi bulunan Dinçer Resmi hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar hapis cezasına çarptırıldı. Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan heyet, sanıklar hakkındaki kararın gerekçelerini açıkladı. Karar göre, sanık Uğuray’ı 3 yıl ,sanık Resmi ise 10 yıl süre ile hapse mahkum edildi.

Uyuşturucular karton kutu içindeydi

Alınan bir ihbar üzerine 13 Eylül 2011 tarihinde Güzelyurt’ta Gaziveren anayolu Doğancı mevkiinde hareket halinde olan CT 234 plakalı araca operasyon düzenlendi. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda aracın bagaj kısmında karton kutu içinde 3 kilo ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Tutuklanan araç sürücüsü Caner Uğuray’ın evindeki aramada ise elle sarılmış Hint keneviri türü sigara bulundu.

İşleri kötü gidince uyuşturucu sattı!

Sorgulanan sanık Uğuray, uyuşturucu maddeyi satmak için sanık Dinçer Resmi’den aldığını,

maddi zorluklar çektiğini, işlerinin kötü gittiğini bu nedenle bu işi yapmaya kalkıştığını itiraf etti. Sanığın itirafı üzerine gözaltına alınan Dinçer Resmi’nin evinde yapılan aramada ise

7 kilo Hint keneviri, ağılında ise 12 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi.

Hassas terazi ve silah da bulunmuştu

Ayrıca uyuşturucu maddenin yanı sıra sanığın yatağının altında piyade tüfeği ile bir adet şarjör, 58 adet canlı piyade tüfeği mermisi ve 5 adet piyade tüfeğine ait boş kovan ile evin giriş kapısında 2 adet hassas terazinin bulundu.

Her iki sanık “Kanunsuz uyuşturucu madde (Hint keneviri) tasarruf alma, verme”, “Kanunsuz uyuşturucu madde (Hint keneviri) bitkisi yetiştirme”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” suçlarından Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyordu. Sanıklar hakkında süren davada karar dün belli oldu.

Birçok kişiyi zehirleyecek miktar...

Kararı okuyan Başkan Saner, sanık Uğuray’ın aracında bulunan 3 kilo uyuşturucu maddeyi satıp para kazanmak amacı ile sanık Resmi’den aldığını belirterek, ele geçirilen maddenin birçok kişiyi zehirleyecek miktarda olduğunu ifade etti. Saner, uyuşturucu maddelerin toplum sağlığını bozduğunu dile getirerek, tıbbi ve bilimsel amaçlar dışında uyuşturucu madde yetiştirmenin yasaklandığını söyledi.

Saner, sanıkların tasarrufunda ele geçirilen miktarın oldukça fazla olduğunu kaydetti ve böyle bir suçun cezasının aslından 15 yıl olduğunu vurguladı. Saner, her iki sanığı hapis cezasına çarptırmayı uygun gördüklerini, sanık Uğuray’ı 3 yıl ,sanık Resmi’yi ise 10 yıl süre ile hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.