1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. BELLAPAİS MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI
BELLAPAİS MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

BELLAPAİS MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

ULUSLARARASI BELLAPAİS MÜZİK FESTİVALİ ÖKTEM’İN PİYANO RESİTALİYLE BAŞLADI

A+A-

Bu yıl 17’incisi düzenlenen Kuzey Kıbrıs Uluslararası Bellapais Müzik Festivali, Eser Öktem’in piyano resitaliyle dün gece başladı. Festival, 17 Haziran Pazartesi günü kapanış konseriyle son bulacak.

Festival, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun himayelerinde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı, KKTC Telsim, Karpaz Gate Marina, Türk Hava Yolları ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlendi.

Açılışa, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral İbrahim Yılmaz, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Talu, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ve Telsim bölüm müdürleri, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği görevlileri, Kıbrıs’ta görevli bazı yabancı büyükelçi ve misyon şefleri ile müzikseverler katıldı.

Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, açılış konserinin ardından basına yaptığı açıklamada, kültür ve sanat etkinliklerine her zaman destek olduklarını, “Liselerarası Müzik Yarışması”nın ardından bu kez de festivalin gerçekleşmesine katkı koyduklarını söyledi.

FESTİVAL PROGRAMI

Festival kapsamında 24 Mayıs’ta İtalyan sanatçılar Gianluca Belfıori Doro ile Maurizio Moretti’nin şan-piyano resitali; 28-29 Mayıs’da Kıbrıs Türk Filarmoni Derneği Çok Sesli Korosu’nun katılımı ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Bando Konseri; 31 Mayıs’ta Makedonya’dan Vasil Atanasov ile Todor Svetiev obua-piyano resitali yer alacak.

Konserler haziran ayında da devam edecek. 3 Haziran’da Türkiye’den Gamze ve Arzu Kırtıl’ın 4 El Piyano resitali; 7 Haziran’da Avusturya’dan Elisso Gogibedaschwili ile Regina Chernychko’nun keman ve piyano resitali; 10 Haziran’da  ise KKTC’den Ahmet Sönmezler’in gitar resitali müzik severlerle buluşacak.

Festival’in 17 Haziran’daki kapanış konserinde Türkiye ve KKTC’den Misafir Odası Solistleri Saprona Leyla Çolakoğlu, kemanda Bilgehan Ertan, piyanoda Rüya Taner,  vurmalı çalgıda  Dinçer Özer klasik müzik severlerin karşısına çıkacak.

Festival kapsamındaki tüm konserler saat 20.30’da başlıyor.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.