1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. BEN AFFLECK'İ HAKİM ÖNÜNE ÇIKARACAĞIM
BEN AFFLECK'İ HAKİM ÖNÜNE ÇIKARACAĞIM

BEN AFFLECK'İ HAKİM ÖNÜNE ÇIKARACAĞIM

Oscar ödüllü Argo filmine İran adına hukuki savaş açan terörist Çakal Carlos’un avukat eşi Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Filmle İran’a askeri müdahale fikri aşılanıyor. "

A+A-

Yapımcıları "Ben Affleck ve George Clooney’i hâkim önüne çıkaracağım” dedi.

YÖNETMENLİĞİ ve başrolünü Ben Affleck’in üstlendiği, en iyi Oscar ödüllü filmde, İran İslam devrimi sonrası 6 ABD vatandaşı, ülkeye sızan CIA ajanı Tony Mendez liderliğinde ve Hollywood’dan bilimkurgu çekimi için gelen film ekibi kisvesi altında, İranlı yetkililer kandırılarak kurtarılıyor. İran adına, filmin yapımcılarına dava açmaya hazırlanan, 80’li yılların Venezuellalı efsane teröristi Çakal Carlos’un avukat eşi Isabelle Coutant-Peyre, dava dosyasını hazırladığı Paris’te Hürriyet’e konuştu. İran Kültür Bakanlığı’nın davayı üstlenmesini istediğini belirten Coutant-Peyre, şunları söyledi:

‘İZDİHAM ÇIKACAK, ÇOK HEYECANLI’

“Dava gerekçesi ‘İran ile ilgili gerçek olmayan fikirler yayarak İslam Cumhuriyeti’nin imajına zarar vererek itibarını düşürmek, kamuoyunu kin ve nefrete teşvik etmek’ olacak. Filmin yapımcıları Ben Affleck, George Clooney ve Grant Heslov’u Paris’te hâkim karşısına çıkaracağım. Adliye sarayındaki izdihamı düşündükçe şimdiden heyecanlanıyorum.Bu dava hem hapis istemiyle, hem de tazminat istemiyle açılabilir. İran sırtından milyon dolarlar kazandıkları için filmin gişe hasılatından pay istenebilir. İranlılar, filmin yasaklanmasını istemiyorlar, böyle bir girişimim olmayacak. Fransa Medeni Kanunu’na göre, filmin dağıtım şirketi Warner Bross ile yapımcı şirket GK’ya dava açabileceğim.”

‘BU FİLM CIA ÜRÜNÜ’

“Bu film bir CIA ürünü. Üstüne üstlük, film, Beyaz Saray işe bulaştırılarak tanıtıldı. ABD First Lady’si Michelle Obama’nın, Beyaz Saray’dan naklen yayınla Argo’nun ‘En iyi film’ Oscar’ını kazandığını anons etmesi filmin ne kadar siyasi amaçlarla çekildiğinin en açık örneği oldu. Obama’nın bu hareketi film üzerindeki propaganda şüphelerini daha da arttırdı.” “Film, İran’ı küçük düşürme operasyonudur. Senaryo, dünya kamuoyunu maniple etmek amacıyla ‘çok gizli’ damgasıyla tasnif edilmiş, 30 yıllık CIA belgeleri tahrif edilerek yazıldı. Filmdeki CIA ajanı Mendez, gerçekte Tahran’da sadece 1.5 gün kalıp ayrılmıştı. İran halkı filmde vahşi ve terörist gibi gösteriliyor, havaalanındaki sorgulama sahnelerinde polisle alay ediliyor. Birçok uydurma sahne gerçekmiş gibi gösterilerek uluslararası kamuoyuna Hollywood vasıtasıyla İran’a askeri müdahale yapılması fikri aşılanıyor.”

 

Kaynak: Hürriyet

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.