1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BEN AZERBAYCANLIYIM” GECESİ
“BEN AZERBAYCANLIYIM” GECESİ

“BEN AZERBAYCANLIYIM” GECESİ

“BEN AZERBAYCANLIYIM” GECESİ

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği Dünya Azerbaycan Türkleri Dayanışma Günü’nde ‘Ben Azerbaycanlıyım’ gecesi düzenledi.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, birliğin ‘Ben Azerbaycanlıyım’ adı altında düzenlediği etkinliğin YDÜ Kütüphanesi’nde gerçekleştiğini bildirdi.

Geceye, Azerbaycan Diasporasının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkanı, YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu, Ünlü Azerbaycanlı Besteci Cavanşir Kuliyev, Dünya Ressamlar Birliğine üyesi Yardımcı Doçent Murad Allahverdiyev, ASAİF –İN (Yurtdışında Eğitim Alan ve Mezun olmuş Azerbaycanlı Gençlerin Uluslararası Forumu Sosyal Birliği) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bölge temsilcisi Kamran Aliyev, Kıbrıs - Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Başkanı Orxan Hasanoğlu, YDÜ Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği Başkanı Reşat Alakbarov, öğretim üyeleriyle YDÜ, DAÜ, UKÜ ve GAÜ’lü öğrenciler katıldı.

YDÜ Rektör Yardımcısı ve Azerbaycan Türklerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Diaspora Başkanı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu’nun bir konuşma yaptığı gecede YDÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Doktora öğrencisi, Uluslararası Ögrenci Ofisi Azerbaycanlı Öğrenciler temsilcisi Reşat Alakbarov da Dünya Azerbaycanlı Türkleri’nin Dayanışma Günü’nün tarihi ile ilgili detaylı bilgi aktardı.

Gecede, Atatürk Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Bölümü, Öğretim üyeleri Rauf Kasimov ve İlyas Abdullina da konser verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.