1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. 'BEN BAŞBAKAN SÖYLEDİ DİYE...'
'BEN BAŞBAKAN SÖYLEDİ DİYE...'

'BEN BAŞBAKAN SÖYLEDİ DİYE...'

'Ben Başbakan söyledi diye...'

A+A-

ŞARKICI Serdar Ortaç, Ahmet Kaya tartışmasında kendisini "En samimi ve en masum" gördüğünü söyleyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a teşekkür etti. Ortaç, "Başbakan söyledi diye özür dilemedim, 13 yıl önce diledim, halen özür diliyorum" dedi.

Demirtaş, CNN Türk’te dün akşam yayınlanan Tarafsız Bölge programında "Ahmet Kaya hepimizin içinde bir yara olarak kalacaktır. Serdar Ortaç bana en samimi, en masum olanı. Pişmanlığını defalarca gösterdi" dedi. Demirtaş’ın kendisi ile ilgili sözlerini DHA muhabirine değerlendiren sanatçı Serdar Ortaç, "BDP Genel Başkanı Sayın Demirtaş haklı. Bin kere pişmanım. Herkesin de pişman olduğunu düşünmek istiyorum. O dönemin savcıları rahmetliye 20 seneye yakın hapis istedi. O dönemin en büyük gazeteler kötü yazılar yazdı. Eğer bir suçlu varsa hepimiz suçluyuz. O yüzden BDP Genel Başkanı sayın Demirtaş bunda haklı" dedi.

Serdar Ortaç, suçlanan isimler arasında en zayıf halka olduğu ve her şeyi kabullendiği için kendisine yüklenildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ama, inşallah bu yüklenme bir vesile olur. Çünkü yıllardır yok saydığımız insanları kabul edebilir bir aşamaya geldik. Bu insanlarla birlikte savaştığımızı, birlikte bu ülkeyi kurduğumuzu geç de olsa öğreniyoruz. Ben bazıları gibi Başbakan söyledi diye samimiyetsizlik yapıp özür dilemedim. BDP Genel Başkanı Demirtaş’a açıklamalarından dolayı teşekkür ediyorum."

DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.