1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BEN İKON HIRSIZI DEĞİLİM!"
"BEN İKON HIRSIZI DEĞİLİM!"

"BEN İKON HIRSIZI DEĞİLİM!"

'Vasiyetini yerine getirdim!'

A+A-

Güney Kıbrıs’ta Aios Antonis Kilisesi'nde yaptığı konuşmayla birtakım çevrelerin tepkisini alan KTÖS Genel Sekreteri Elcil, “İki toplumlu çalışmalarda sürekli yer alan ve iki toplumun yakınlaşmasına ciddi emek vermiş olan öğretmen bir arkadaşımızın vasiyetini yerine getirdim” diyerek gazeteci Kartal Harman’a mesaj gönderdi:

Özlem ÇİMENDAL

Güney Kıbrıs’taki bir kilisede düzenlenen cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle   eleştirilen Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası  (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, sessizliğini bozdu.

 

“Benimle birlikte 300 Kıbrıslı Türk katıldı, vasiyeti yerine getirdim”

Güney Kıbrıs’ta Aios Antonis Kilisesi'nde gerçekleşen cenaze töreninde konuşma yapmasının, iki toplumlu çalışmalarda sürekli yer alan ve iki toplumun yakınlaşmasına ciddi emek vermiş olan öğretmen bir arkadaşlarının vasiyeti olduğunu söyleyen Elcil, ayrıca cenaze törenine kendisiyle birlikte 300 Kıbrıslı Türk’ün de katıldığını söyledi.

 

“Cumhurbaşkanı temsilcisinden birçok sivil toplum temsilcisi de oradaydı”    

Elcil, “Sayın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın temsilcisi Meltem hanımdan birçok sivil toplum örgütü temsilcisine kadar birçok insan da törendeydi. Vefat eden arkadaşımızın vasiyeti üzerine çıkıp konuşmamı gerçekleştirdim. Bu benim kilisede katıldığım ilk tören değil. Vefat eden birinin Kuzey’de de Güney’de de cenaze törenine katılmanın yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum” dedi.

 

“Olayı Kartal Harman provoke etti”

Katıldığı törenin belli çevrelerce provoke edildiğini ve bunun da İçişleri Bakanlığı’na geçtiğimiz aylarda görevlendirilen Kartal Harman olduğunu iddia eden Elcil şöyle konuştu: “Kendisi Panaya Kanakaria Kilisesi’ni ve daha birçok kiliseyi, uluslararası eski eser kaçakçısı Aydın Dikmen ile birlikte soyan Hasan Harman’ın oğludur. Kartal Harman bu olayı provoke etmek için kendi facebook sayfasında bu fotoğrafı yayınladı.”

 

“Eski davalara ek bir dava daha açtık”

Elcil, “Konuyla ilgili dava açtığımızı da buradan kamuoyuna duyuruyorum. Bu da ilk davası değildir. Daha önce defalarca benim ve eşim hakkımda ağza alınmayacak hakaretler etmesi nedeniyle de açılmış birçok davası vardır. Eski davalar ek bir dava daha açtık” şeklinde konuştu.

 

“Sanırım kilisenin ikonlarını çok beğendiler, onları da çalmak istediler”

Kilisede katıldığı cenaze töreninin bilinçli olarak kamuoyunun gündemine çok farklı şekilde getirildiğini savunan Elcil, “Sanırım kendisi kiliselere çok meraklı olduğu  ve konuşma yaptığım yerde kilisenin ikonları ve değerli taşları olduğu için bu fotoğrafa ilgi duyarak yayınlamıştır diye düşünüyorum. Sanırım ikonları çok beğendiler ve gelip onları da çalmak için bu şekilde bir provokasyon düşündüler” diye konuştu.

 

“Bu cami de olur kilise de olur, önemli olan vefat edene son görevi yapmak”

Elcil, “Yapılan bu bilinçli provokasyonları bu şahıs tek başına yapmıyor. Belli çevrelerden aldığı talimat doğrultusunda bu davranışlarda bulunuyor.  Bu cenaze bugün olsa yine katılırım. Cenazenin nerede olduğu hayata veda eden birinin son yolculuğuna nerede uğurlandığı benim için bir şeyi değiştirmiyor. Benim için önemli olan son yolculuğuna uğurlanan bir kişiye karşı görevimi yerine getirmektir. Bu cami de olur kilise de olur” ifadelerini kullandı.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.