1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BEN KAMU VİCDANININ SESİNE KULAK VERİP...
BEN KAMU VİCDANININ SESİNE KULAK VERİP...

BEN KAMU VİCDANININ SESİNE KULAK VERİP...

ıAkıncı, Müsteşarlık ile ilgili kendisine yöneltilen suçlamalara yanıt verdi;

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün, Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Birliği heyetini kabulü sırasında, Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı ile ilgili kendisine yöneltilen suçlamalara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, hem Cumhurbaşkanı hem de eski bir turizm bakanı olarak turizm örgütlerinden gelen talep doğrultusunda girişim başlatıp çaba harcadığını ve bu doğrultuda bakanlık ve turizm alanındaki örgütlerle turizmin geleceğini görüşmek amacıyla toplantılar gerçekleştirdiğini söyledi.

Akıncı, “Amaç; önümüzdeki yılda turizmi geliştirmek iken, turizm alanındaki örgütler ve bu sektördeki kurumların yıllardır birlikte çalıştığı yetkin bir kişinin görevden alınarak, turizm alanına çok uzak olan ve konu ile ilgisi olmamış bir kişinin önerilmesi doğru değildir” dedi.

“Kişiler ile en ufak ne bir yakınlığım ne de bir uzaklığım bulunuyor ve asla böyle bir şey söz konusu olamaz” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, bugüne kadar da hükümet çalışmalarına engel çıkardığının kesinlikle iddia edilemeyeceğini vurguladı.

Bu konuda göze çarpan ciddi bir yanlışlık bulunduğunu ve bu yanlışın yapılmaması için telkinde bulunduğunu söyleyen Akıncı, yaklaşık 10 gün önce telefonda UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile de görüştüğünü söyledi. Konu ile ilgili dün de Özgürgün’ü davet ettiğini belirten Akıncı, bu haliyle değişikliğin yanlış olacağını ve bir değişim olacaksa turizm alanına daha hakim bir kişi ile bunun gerçekleşmesinin doğru olacağı telkininde bulunduğunu belirtti. Akıncı, uyarılarının değerlendirilmeyip yanlış anlaşılıp ağır ithamlar yapılmaya başlandığını, UBP ile ilişkilerinin kötü olduğu ve yasaları çiğnediği yönündeki yorumlardan da duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

“Müsteşar görevden alınırken, aynı zamanda bu kişiden danışmanlık hizmeti de satın alınmak istendiğine dair bilgiler var. Bir yandan görevden alacaksınız, sonra da görevden aldığınız kişiden hizmet satın almak isteyeceksiniz. Böyle bir çelişki olabilir mi?” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle devam etti:

“Bunlar, kurultay hesapları için yapılıyormuş. Ben bu hesaplara alet olamam. Tek düşüncem, toplum çıkarı ve turizmin gelişmesidir. Kimse olmayan gerekçeler yaratmasın. Ben, kamu vicdanının sesine kulak verip, Anayasal yetkilerimin içerisinde hareket ediyorum ve bu yanlışı düzeltmelerini talep ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhurbaşkanlığı makamında herkese eşit mesafede olduğunu ve olmaya devam edeceğini de vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.