1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BEN LEYMOSUNLUYUM” KÜLTÜR VAKFI HEYETİ GİRNE BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
“BEN LEYMOSUNLUYUM” KÜLTÜR VAKFI HEYETİ GİRNE BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

“BEN LEYMOSUNLUYUM” KÜLTÜR VAKFI HEYETİ GİRNE BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

“BEN LEYMOSUNLUYUM” KÜLTÜR VAKFI HEYETİ GİRNE BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

A+A-

“Ben Leymosunluyum” Kültür Vakfı yöneticileri, Girne Belediyesi’ni ziyaret etti.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre,  Yücem Rasımoğlu başkanlığında Handan Yalın, Hande Kayasal, Osman  Kasapoğlu, Hüseyin Özkan ile  Musa Kayra’dan oluşan Vakıf heyeti ziyarette Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile görüşerek, yakında açılış yapılacak Leymosun Kültür Evi hakkında bilgi aldı.

Vakıf Başkanı Rasımoğlu, vakfın binanın kullanımını talep ettiğini söyledi.

Girne Belediye Başkanı Güngördü de, Leymosun Kültür Evi ile ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi.

Güngördü, Belediye Meclisi’nin konuyla ilgili olarak geçmişte aldığı kararda, Leymosun Kültür Evi ve Leymosun Parkı yapılması ile ilgili düzenleme öngörüldüğünü ancak bittikten sonra binayı kimin kullanacağı,  nasıl tasarruf edileceği konusunda  karar bulunmadığını kaydetti.

Vakıftan uzlaşı kültürünün hakim olacağı bir anlayış  beklediğini ifade eden Güngördü, konunun diğer Limasol Derneği ile de konuşulduktan  sonra netlik kazanacağını söyledi.

Kültür Evi’nin kullanımı ile  ilgili bir düzenleme olmasını kendisinin de istediğini ve bu konuda her iki tarafa da belediye meclisinin  huzurunda geniş katılımlı bir toplantı yapmayı önerdiğini kaydeden Güngördü, 13 Şubat’ın Limasollular için çok önemli bir gün olduğunu, Limasol Anıtı’na çelenk koyup şehitleri andıktan sonra Leymosun Kültür Evi’nin açılışını yapacaklarını söyledi.

Belediye olarak tüm sivil toplum örgütlerine sıcak baktıklarını belirten Güngördü, ‘Girneli’nin de, Larnakalı’nın da, Baflı’nın da, Leymosunlu’nun da kullanabileceği bir kültür evi yarattık. Bu bina şehirde bir toplantı yeri olarak önemli bir görevi üstlenecek” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.