1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BEN SUÇSUZUM!”
“BEN SUÇSUZUM!”

“BEN SUÇSUZUM!”

“Ben suçsuzum!”

A+A-

Nadire BAHADİ
Gazimağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinden mahkeme önünde meydana gelen kavga sonucu “vahim zarar”, “ciddi darp”, “kasti hasar”, “kavga ve rahatsızlık”, “kanunsuz topluluk oluşturma” davalarından tutuklu yargılanan Ali Osman Uçanok, Abbas Uçanok, Hüseyin Özsaitoğlu, Kamil Uçanok, Mehmet Akdemir ve Cevat Beyazyüz’ün duruşmaları dün de devam etti. İddia Makamı’nın tanıklarını tamamlanmasının ardından sözün müdafaya verilmesi ile avukat Emre Kadri müvekkili Ali Osman Uçanok’u tanık olarak dinletti. Sanık kürsüsünden ifade sunan Uçanok suçsuz olduğunu iddia ederek mahkemenin adaletine güvendiğini beyan etti.

“Ben şiddet yanlısı değilim”
Sanık kürsüsünden beyanda bulunan Ali Osman Uçanok 20 Ağustos sabahı oğlu Ahmet Uçanok ile birlikte daha önceden Özcan Hangün, Akif Uygur, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık’ın kendisini vahim zarara uğratması ile ilgili süren dava nedeni ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne geldiğini kendisini mahkemede bekleyen yeğeni Kamil Uçanok ile bir araya gelerek mahkeme salonuna çıktığını anlattı. Davanın ertelenmesi ile mahkeme önüne çıkarak tanıdıkları ile sohbet ettiğini ifade eden Uçanok, çevresinde de çok sayıda polis olduğunu, aniden yükselen sesler nedeni ile de karşı tarafta bulunan park alanına baktığı zaman birilerinin koşuşturduğunu gördüğünü belirtti. Bunun üzerine polisleri uyardığını ifade eden Uçanok, “Benim iddia edildiği gibi kimseye kavga çıkarılması yönünde işaretim olmadı. Ne böyle bir şeyi düşündüm, ne de gidin gebertin onları demedim. Kimsenin de mahkemeye benimle birlikte gelmesini istemedim. Ben şiddet yanlısı değilim, hiçbir zamanda olmadım. Mahkemenin adaletine güveniyorum. Ben suçsuzum” şeklinde kendini savundu.

Mahkeme, sanık Ali Osman Uçanok’un avukatı Emre Kadri’nin 24 Ağustos tarihli tutukluluk duruşması kayıtlarının açılmasını talep etmesi üzerine duruşmayı bu güne erteledi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.