1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BENİ BAĞLAYAN İMZAMI TAŞIYAN 14 ARALIK TARİHLİ SON KAĞITTIR.”
“BENİ BAĞLAYAN İMZAMI TAŞIYAN 14 ARALIK TARİHLİ SON KAĞITTIR.”

“BENİ BAĞLAYAN İMZAMI TAŞIYAN 14 ARALIK TARİHLİ SON KAĞITTIR.”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, beni bağlamaz.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,  “Rum tarafında çıkan haberler beni bağlamaz. İmzamı taşıyan son kâğıt 14 Aralık 2013 tarihlidir. Beni bağlayan bu kâğıttır. Bu kağıda sadece Türkiye hükümeti yetkilileri değil Kıbrıs’la ilgili taraflar da onay verdi ” dedi.

Eroğlu bugün bir kabulü Rum basınında çıkan “Görüşlerinin değiştiği”  ile ilgili haberlere yanıt verdi.

“SPEKÜLATİF HABERLER”

Bir basın mensubunun “Eroğlu’nun müzakerelerle ilgili görüşü değişti, Türkiye ziyaretinde tek devletli yönetime ikna oldu” haberini işaret etmesiyle Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu haberlerin spekülatif olduğunu söyledi.

Eroğlu, Ankara’daki görüşmelerin basına yansıtılmadığını da anımsattı.

“TÜRKİYE HÜKÜMETİ YETKİLİLERİYLE KIBRIS’LA İLGİLİ İLERİYE DÖNÜK DÜŞÜNCEMİZİ PAYLAŞTIK”

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Kıbrıs’a geldiğinde, Kıbrıs’la ilgili tarafların da benimsediği ortak açıklama metnini Rum tarafına gönderdiklerini  söyleyen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, söz konusu metnin 14 Aralık 2013 tarihli olduğunu yineledi.

Türkiye’de yaptığı görüşmelere de değinen Eroğlu, “Türkiye hükümeti yetkilileriyle bu konuları değil, Kıbrıs’la ilgili ileriye dönük düşüncemizi paylaştık” dedi.

“SAĞDA SOLDA YAZINLAR, RUM SİYASİLERİN YAPTIĞI KONUŞMALAR BENİ BAĞLAMAZ”

Rum tarafında çıkan bazı haberlerin KKTC’deki yerel basına da yansıdığını belirten Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Sağda solda yazınlar, Rum siyasilerin yaptığı konuşmalar beni bağlamaz. Son imzamı taşıyan kağıt 14 Aralık 2013 tarihlidir. Bu kâğıdı da zaten basın da biliyor. Bizim görüşümüzde değişen bir şey yoktur” ifadesine yer verdi.

“OYUNBOZAN TARAF OLMAMAK İÇİN DE YAPMAMIZ GEREKENİN AZAMİSİNİ YAPMA GAYRETİ İÇİNDE OLDUK”

Kıbrıs’ta müzakerelerin başlaması için ortak açıklama metni gereğini ortaya koyan tarafının kendileri olmadığını vurgulayan Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının savunduğu görüşü anımsattı.

Eroğlu, “Rum tarafının müzakere masasına oturmayı geciktirme amacıyla ortaya koyduğu ortak açıklama metninde oyunbozan taraf olmamak için yapmamız gerekenin azamisini yapma gayreti içinde olduk ki 14 Aralık tarihli kağıdımız bu düşüncelerimizi içermektedir” dedi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.