1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BENİM GÖZÜMDEN “ İSİMLİ SESLİ KİTAP
“BENİM GÖZÜMDEN “ İSİMLİ SESLİ KİTAP

“BENİM GÖZÜMDEN “ İSİMLİ SESLİ KİTAP

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde canlı performans gecesi düzenleniyor;

A+A-

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak’ın “Benim Gözümden” isimli sesli kitabı için, 25 Şubat Salı saat 19.00’da, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde canlı performans gecesi düzenleniyor.


Sosyal sorumluluk projesi olarak hazırlanan sesli kitap çalışması için gerçekleştirilecek geceyle, projenin bir adım ileriye taşınması ve engelli gruplarıyla ilgili farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Çakmak'ın açıklamasına göre, sesli kitap canlı performans gecesine, Kıbrıs Türk Görmezler Derneği, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, Lefkoşa Türk Belediye Orkestrası, Telsim-Sanat ve Rauf Denktaş Görme Engelliler Okulu yanında, Moda Tasarımcısı Abdullah Öztoprak da sahneye kazandırdığı yaratıcılıklarla destek olacak.

Ülkede ilk olma özelliğini taşıyan sesli kitap projesinde, yapılanların sahnede canlı olarak sanatseverlere sunulacağı gecede, Cevahir Casgir, Derman Atik, Yonca Kanı, Mustafa Öncü, Bahar Gökhan, Sonay Darbaz, Dervişe Güneyyeli Kutlu, Cankat Çeribaşı Pilter, Ertaç Hazer ve Fahriye Özay sahne alarak, kitabı seslendirecekler.

3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü’nde hedef kitlesiyle buluşan “Benim Gözümden” isimli sesli kitap, Hasan Çakmak’ın 12. Kitabı olarak piyasaya çıktı ve içeriğinde Kıbrıs’ı anlatan 10 adet deneme yazısı bulunuyor.

İLK KEZ BRAİLLE ALFABESİ İLE DAVETİYE

Sesli kitap canlı performans gecesi davetiyelerinin, farkındalık projesinin bir parçası olan Braille Alfabesi’yle (Görme engelliler için, kabartmalı harfler) hazırlandığı; ülkede ilk kez bir etkinlik için hazırlanan davetiyenin Braille Alfabesi’yle basıldığı ifade edildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.