1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BENİM KIZIMIN ÖMRÜ 3-5 YIL DEĞİLDİ!"
"BENİM KIZIMIN ÖMRÜ 3-5 YIL DEĞİLDİ!"

"BENİM KIZIMIN ÖMRÜ 3-5 YIL DEĞİLDİ!"

Sude Demirkıran'ın acılı annesi...

A+A-

Girne Dağ Yolu’ndaki kazada kızı Sude Demirkıran’ı kaybeden Yeliz Manici, Başbakan Yardımcısı Denktaş'ı ziyaret ederek, bu gibi kazalarda daha caydırıcı cezalar verilmesi için yasal değişiklik istedi

Ceren ÖZBİL

Girne Dağ Yolu’nda kamyonla minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaşamını yitiren 12 yaşındaki Sude Demirkıran'ın ailesi dün avukatları Burçin Gürçağ ile birlikte Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ı ziyaret etti.

Aile, Ceza Yasası'nın ölümlü trafik kazalarına neden olan sürücülere en fazla 7 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü hatırlattı ve bunun yetersiz olduğunu söyleyerek, artırılması için Denktaş'tan yardım istedi.

KIBRIS Gazetesi'ne konuşan acılı anne Yeliz Manici, "benim kızımın hayatı 3-5 yıl değildi. Bu nedenle 3-5 yıllık ceza yeterli değildir. Artık bu yasanın değiştirilmesi ve daha caydırıcı cezalar verilmesi gerekir" dedi.

Ailenin avukatı Burçin Gürçağ da, söz konusu yasalarda öngörülen hapislik cezasının 7 yılla sınırlı olduğunu söyledi ve bu tarz toplumda infial yaratmış bir mesele ile ilgili harekete geçmek istediklerini belirtti.

En azından bundan sonra yaşanabilecek bir şeyde meclisin de katkı koymasını istediklerini söyleyen Gürçağ, maddelere bir tadilat getirilmesini istediklerini ve yaptırımların caydırıcı olmasını talep ettiklerini anlattı.

İmza kampanyası başlatacaklar

Yeliz Manici, cezaların ağırlaştırılması durumunda bu kazaya neden olan kamyon sürücüsünün de en ağır cezayı alabilmesi için imza kampanyası başlatacaklarını söyledi.

Manici, bu konuda halka çağrı yaparak destek beklediklerini ifade etti.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.