1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BENLİ NEREYE KOŞUYOR?
BENLİ NEREYE KOŞUYOR?

BENLİ NEREYE KOŞUYOR?

BENLİ NEREYE KOŞUYOR?

A+A-

Gönyeli Belediyesinde yaşanan Villa yıkım olayının perde gerisinde hoş olmayan durumlar çıkmasından sonra bukez devletin tüm birimlerinden alınan izinlere karşın Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’nin  kendi kafasına buyruk günü birlik kararlar alarak uygulamaya koyduğu konular konuşuluyor.

Ahmet Benli’nin genç yatırımcı ve iş kurmak isteyen kişilere büyük zorluklar çıkartarak göçe zorlandığına vurgu yapılıyor.

BENLİ OLABİLDİĞİNCE ZORLUK ÇIKARTIYOR

Ombudsman eski müfettişlerinden ve Kimlik Dairesi eski Müdürü Osman Erçiner yaptığı açıklamada,  tüm evrakları tamam olan ve iş kurma için izin başvurusu yapan kişiye nedense Sayın Benli elinden geldiğince zorluk çıkartıyor dedi.

DEVLET DAİRELERİNDEN TÜM İZİNLER ALINDI AMA İZİN BENLİ HAYIR DEDİ

Osman Erçiner açıklamasına devamla, Gönyeli’de bir işyerinde genç bir girişimci genç olarak kurulması istenen dönerci Lokantası için belediye her gün yeni yeni talepler ortaya koyuyor. Genç yatırımcıdan istenen her talep yerine getirildi. Ancak, belediye iznini 6 ay oyalayarak sonunda hiçbir gerekçe göstermeden iş kurma ve işletme iznini maalesef genç yatırımcıya vermedi. Nedeni ise, bölgesinde yeni dönerci yeri açılırsa ailesinde dönercilik yapanlara rakip olacaktır da ondan ifadesinde bulundu.

ÖDENEN KİRALAR İLE YAPILAN MASRAFLAR BOŞA GİTTİ

Tüm resmi makamlardan dönerci dükkânı için izin alındı. Ancak Sayın Benli bu izni bir türlü vermedi.  İş yeri için kiralanan ve tadilatı yapılan yeni dükkana verilen tüm kiralar ve yapılan tüm masraflar Boşa gitti diyen Osman Erçiner, bu işi yapacak olanlar şimdi krediyi nasıl ödeyeceklerini düşünüyorlar. Bu gençlerimize yazık ve günah değimli dedi.

KREDİ ALINDI AMA İZİN ALINAMADI

Taner Şah ise AS TV’de Akşamüzeri programında yaptığı açıklamada, benim oğlum AŞ Evi isimli bir iş yeri için girişimde bulundu. Esnaf ve Sanatkarlardan, Esnaf Kredi adı altında 50 bin Türk Lirası kredi aldı. Şehircilikten iş yeri izni de aldı. Tüm izinlerini tamamladıktan sonra Belediyeye müracaat etti. Belediye çalışanları geldi ver yeri görüp inceledi. Dükkan sahibi 2 arsa üzerine 6-7 dükkan yaptı ve bu dükkanlara da park yerleri ayırdı dedi.

 OLMADIK İSTEKTE BULUNDU

Taner Şah açıklamasına şöyle devam etti. ‘ Belediye çalışanları yeri inceledikten sonra başkan hiç olmadık bir istekte bulundu. Dükkan sahibi gelsin bütün park yerlerini bir dükkan üstünde göstersin dedi. Tüm park yerleri bir dükkan üzerinde gösterilirse diğer dükkan sahipleri buna itiraz edeceği için dükkan sahibi bunu kabul etmedi.

50 BİN LİRAYI NASIL ÖDEYECEĞİZ?

Bunu gerekçe gösteren Benli de izni vermedi. Şimdi borçlandığımız 50 bin lira ile düzenlediğimiz dükkanı çalıştıramayacağımıza mı? Yoksa aldığımız ve dükkan için harcadığımız 50 bin lirayı nasıl ödeyeceğimizi mi düşünelim. Oğlum ülkeyi terk etmeyi düşünüyor. Onu ülkeyi terk etmemesi konusunda ikna etmek için yalvar yakar oluyoruz. Gidip ülke dışında çalışayım borcu ödeyeyim diyor. Gitse vay gitmese vay ne yapacağımızı şaşırdık’

KibrisSözcü

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.