1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BENZER SUÇLARI VAR
BENZER SUÇLARI VAR

BENZER SUÇLARI VAR

Benzer suçları var

A+A-

Ahmet Tömay’ın Güzelyurt’taki evini kurşunlayan Erdal Küpeli 2 yıl hapse mahkum edildi

‘Beautyline Hair Club’ isimli işyerinin kurşunlanması olayı ile ilgili yargılanarak Mayıs 2015 tarihinde 3 yıl hapis cezasına çarptırılan, karara itiraz ederek istinafa giden ve 24 Mart 2016 tarihinde Yüksek Mahkeme tarafından cezası 5 yıla çıkarılan Erdal Küpeli dün de Güzelyurt’ta meydana gelen kurşunlanmadan dolayı hapis cezası aldı.
Güzelyurt’ta Ahmet Tömay’ın evinin kurşunlanması olayı ile ilgili Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 2 yıl hapse mahkûm edilen sanığın cezalarını daha önce aldığı 5 yıllık hapis cezası ile birlikte çekmesine karar verildi.
Başkan Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşat ve Yargıç Vedai Barkın’dan oluşan heyetin huzurunda yargılanan sanığın benzer sabıklarının olmasının kararda etkili olduğu belirtildi.

Benzer suçlardan sabıkası var
Ahmet Tömay’ın Güzelyurt’taki evi ve Lefkoşa’da gizli ortağı olduğu kuaför salonu 7 Haziran 2012 tarihinde Erdal Küpeli, İ.K ve H. K tarafından kurşunlanmış, polis, yaptığı araştırmalar sonucu zanlıları tespit ederek tutuklamıştı. Olayla ilgili yargılanan sanıklardan Erdal Küpeli önce Lefkoşa’daki kurşunlamadan dolayı yargılanıp 3 yıl hapis cezası almış, karara itiraz edip istinafa gitmesi üzerine cezası 5 yıla çıkarılmıştı. Güzelyurt’ta meydana gelen kurşunlama olayı ile ilgili olarak dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık “Kanunsuz patlayıcı madde, taşıma, kullanma, tasarruf”, “Şiddet tehdidi” , “Meskûn mahalde ateş açma” ve “Kasti hasar” suçlarından mahkûm edilerek 2 yıl hapse mahkûm edildi. Sanık hakkında verilen kararı okuyan Başkan Ömer Güran, işlenen suçların ciddiyetine vurgu yaparak bu tür suçların toplumu huzursuz ve tedirgin ettiğini dile getirdi. Güran, sanığın benzer sabıkları olduğunu da belirterek, bu hususun değerlendirildiğini söyledi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.