1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BENZİNCİLER BİRLİĞİ BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA!
BENZİNCİLER BİRLİĞİ BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA!

BENZİNCİLER BİRLİĞİ BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA!

Dünyada petrol fiyatları düşerken, KKTC'ye de yansıyan bu durum sonrası, akaryakıtta daha fazla indirim olur mu?

A+A-

 

Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal, ham petrolde sınıra gelindiğini söyleyerek, “Akaryakıtta bundan daha fazla düşüş olacağını tahmin etmiyorum. Hükümet genel anlamda düşüşleri yansıtıyor” dedi.

Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal, akaryakıtta yapılan indirimi değerlendirdi. Çağdal, petrol fiyatının yakıtın, dövizin ve devletin aldığı vergiye bağlı olduğunu belirterek, petrol fiyatı düşüyorsa kurların da düştüğünü anlattı. Çağdal, hükümetin 18 Aralık’ta da bir indirim yaptığını hatırlatarak, hükümetin genel anlamda düşüşleri yansıttığını belirtti. AB’deki fiyatlara göre bakıldığında yapılan indirimle birlikte ülkede fiyatların uygun olduğunu kaydetti. Genel petrol fiyatlarının birkaç ay önce 100 euro olduğunu söyleyen Çağdal, bugün 40 euro’ya kadar düştüğünü belirtti.

Çağdal: “Ham petrolde sınıra gelindi”

Levent Çağdal, bugünden sonra başka büyük bir düşüşün beklenmediğini söyledi. Çağdal, petrol fiyatlarının yılsonu 50-60 euro civarı olacağının beklendiğini ifade etti. Önemli olanın ürünün rafine edilmiş hali olduğunu söyleyen Çağdal, ham petrolün alındıktan sonra rafine edilene kadar iki üç ay gibi bir süre geçtiğini ve fiyatının da o şekliyle belirlendiğini anlattı. Ham petrolde sınıra gelindiğini düşündüğünü söyleyen Levent Çağdal, “İnşallah daha da düşer, beklentimiz o yönde. Ancak, ham petrolde sınıra gelindi, bundan daha fazla düşeceğini sanmıyorum, son nokta olduğunu tahmin ediyorum” dedi.

Kıbrıs Postası

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.