1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BERBER SALONUNDA HİNT KENEVİRİ
BERBER SALONUNDA HİNT KENEVİRİ

BERBER SALONUNDA HİNT KENEVİRİ

Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir berber salonunun sahibi üzerinde 1 gram Hint keneviri türü uyuşturucu madde ile yakalandı

A+A-

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nin önceki gün Lefkoşa’da bir berber salonunda gerçekleştirdiği operasyonda salonun sahibi Ali Tarak üzerinde yapılan aramada yaklaşık 1 gram ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Mahkeme emri ile tutuklanan zanlı Ali Tarak, Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzuruna çıkarıldı. Soruşturmayı yürüten polis memuru Mustafa Zor mahkemede ifade verdi.

Aranan kişi var
Polis Lefkoşa’da faaliyet gösteren berber salonuna önceki gün 15.40 raddelerinde zanlı Ali Tarak üzerinde yapılan aramada sağ arka pantolonunun cebinde 1 gram ağırlığında hintkeneviri bulduğunu aynı gün zanlı hakkında tutuklama emri aldığını anlattı. Zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını söyleyen polis memuru Mustafa Zor, mesele ile ilgili aranan 1 kişinin olduğunu ve zanlının serbest kalması durumunda aranan kişilere müdahale etme durumunun oldukça yüksek olduğunu söyledi. Soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 2 gün daha poliste kalmasını talep etti.

Avukatı tutukluluğu kasıtlı dedi
Zanlı Ali Tarak’ın avukatı polisin 2 günlük süre istemesinin kasıtlı olduğunu iddia ederek, “Zanlı mahkemeler bölgesinde tanınan bir kuafördür. Hukuk camiasından birçok insan da zanlıyı tanıyor, tutuklandığı saat itibarı ile üzerinden 16 saat geçmiştir. Bu saat zarfında polis aranmakta olduğu iddia ettiği 1 kişiyi bulmak zorundaydı, buna göre istenilen 2 günlük süreye itirazım vardır. 2 günlük tutukluluk süresi demek zanlının anayasal özgürlüğünden mahrum bırakılması demektir, benim görüşüm istenilen tutukluluk süresi kasıtlı olarak yapılan bir eylemdir. İçerde tutulacak baskı görecek, zanlı KKTC vatandaşıdır ve hemen işinde dönmesi gerekmektedir” diyerek savunmada bulundu.

Savcı: Uyuşturucu ciddi bir meseledir
İddia makamı Cemaliye Usanmaz uyuşturucu meselesinin ciddi bir mesele olduğunu söyledi. Aranmakta olan bir kişinin olduğunu ve tahkikatın 16 saat önce başladığını bu süre içerisinde polisin 16 saatlik süreyi çok iyi değerlendirdiğini anlattı. İdrar tahlillerinin ve ifadenin alındığını söyleyen Savcı, tahkikatın ilk safhasında olduklarını ve talep edilen sürenin uygun olduğunu söyledi.
Yargıç 2 gün dedi
Huzurunda yapılan yeminli şahadet ve beyanları dinleyen Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlı aleyhine mahkemeye yeterli şahadet sunulduğunu söyledi. Kanunsuz uyuşturucu madde alma ve verme suçları ile zanlının bağlantısının araştırılmasının gerektiğini ve meselenin özellikle uyuşturucu meselesinin çok ciddi olduğunu söyledi. Polis ifadesinde konu ile ilgili aranan 1 şahsın olduğunu ve zanlının bu soruşturma safhasında serbest kalırsa müdahale etmesinin çok yüksek olduğunu söyleyen Hale Ahmet Raşit, zanlının suçla bağlantılı olabileceğine inanarak polisin soruşturmasını salimen yürütebilmesi için zanlı Ali Tarak’ın 2 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.