1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BERBEROĞLU 13. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
BERBEROĞLU 13. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

BERBEROĞLU 13. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Girne Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda kabri başında saat 10.00’da düzenlenen anma töreni

A+A-

 

YORGANCIOĞLU: “O GÜNKÜ KOŞULLAR DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE PARTİ KURMA KARARI ÇOK CESUR BİR KARARDI… DEMOKRASİYE İNANCI VE BARIŞA GÜVENİ SAYESİNDE BUGÜNLERE GELEBİLDİK”

BERBEROĞLU: “HİÇBİR ZAMAN PRENSİPLERİNDEN VAZGEÇMEDİ… DEMOKRASİ, İNSAN HAKLARI VE HUKUKU SAVUNDU”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) kurucularından ve ilk Genel Başkan Ahmet Mithat Berberoğlu, 13. ölüm yıldönümünde anıldı.

Girne Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda kabri başında saat 10.00’da düzenlenen anma törenine, CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, CTP-BG’li bazı milletvekilleri, Girne İlçe Örgütü ve Girne Gençlik Örgütü başkan ve temsilcileri, Berberoğlu’nun kardeşi Atilla Berberoğlu, ailesi ve partililer katıldı.

Anma töreninde; CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Berberoğlu’nun kardeşi Atilla Berberoğlu birer konuşma yaptı.

YORGANCIOĞLU: “CESUR BİR KARAR VERDİ”

CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Ahmet Mithat Berberoğlu’nun 1970’te bugünkünden çok daha zor koşullarda, ülkeye demokrasi ve çözüm getirmek, ülke insanının daha iyi koşullarda yaşamını sürdürebilmesi için partinin kuruluşuna karar verdiğini anlattı.

O günkü koşullar düşünüldüğünde Berberoğlu’nun verdiği kararın çok cesurca olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, Berberoğlu’nun demokrasiye olan inancı, barışa olan güveni sayesinde bugünlere gelebildiklerini söyledi.

O günlerden bu günlere çok mesafe kat edildiğini ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, bundan sonraki mücadelelerinde, Berberoğlu’nun barış isteminin kendilerine ışık tutacağını, yol göstereceğini kaydetti.

Başbakan Yorgancıoğlu, Berberoğlu’nu anarak, demokrasiye inanan herkesi onun yolundan yürümeye davet etti.

BERBEROĞLU: “TEMİZ BİR SİYASETÇİYDİ”

Ahmet Mithat Berberoğlu’nun kardeşi Atilla Berberoğlu da, abisinin partiyi demokrasi, halkın mutluluğu ve cemaatin ilerlemesi için kurduğunu söyleyerek, onun temiz bir siyasetçi olduğunu söyledi.

Ahmet Mithat Berberoğlu’nun hiçbir zaman prensiplerinden vazgeçmediğine dikkat çeken Berberoğlu, abisinin her zaman demokrasi, insan hakları ve hukuku savunduğunu vurguladı.

Abisi Ahmet Mithat Berberoğlu’nu rahmetle andıklarını söyleyen Berberoğlu, CTP’nin kurulduğu günden bu yana ileri doğru adımlar attığını, bunu görmekten de huzur duyduklarını ifade etti.

Berberoğlu, CTP’nin halkın ilerlemesini başarabilecek bir parti olduğuna inanç belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.