1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. BERKİN'İN AİLESİ KATİLLERİNİ BULACAK!
BERKİN'İN AİLESİ KATİLLERİNİ BULACAK!

BERKİN'İN AİLESİ KATİLLERİNİ BULACAK!

Görevli polisleri Berkin’in ailesi bulacak

A+A-

GEZİ Parkı protestolarının sürdüğü 16 Haziran’da Okmeydanı’nda başından gaz fişeğiyle vurulunca komaya giren ve 269 gün hastanede kaldıktan sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin’in ailesi, gaz fişeğini atan polisler bir türlü tespit edilemeyince, polislerin kim olduğunu bulabilmek için kolları sıvadı.

Berkin Elvan’ın ailesinin kullandığı ve Berkin’in sağlık bilgilerini paylaştığı twitter hesabından, “Polislerin tespiti için 16 Haziran’da Okmeydanı’nda çekilen fotoğrafları bize gönderin” çağrısı yapıldı.

Elvan Ailesi’nin suç duyurusu üzerine Haziran 2013’te soruşturma başlatıldı ancak bir arpa boyu bile yol alınamadı. İfadeleri alınan 18 polis kendilerinin orada olmadığını, nerede olduklarını hatırlamadıklarını, gaz kullanmadıklarını ve gaz tüfeklerini kimin kullandığını bilmediklerini söylediler.       

Bu gelişmeler üzerine Berkin Elvan’ın ailesi ve avukatları, polisleri kendi tespit edecekleri bir yol izleme kararı aldı. 16 Haziran’da Okmeydanı’nda çekilen video ve fotoğrafların kendilerine gönderilmesini isteyen Berkin’in ailesi, bu fotoğrafları savcılığa delil olarak sunacak ve polislerin kim olduğunun tespitini isteyecek. Berkin Elvan’ın ailesinin kullandığı ve sağlık durumunu paylaştığı  @Berkin_Elvan hesabından şu paylaşımda bulunuldu:

“16 Haziran 2013 gününe ait Okmeydanı’nda çekilmiş fotoğraf ve videoları bizimle paylaşmanızı rica ediyoruz. Saati önemli değil. Sadece 16 Haziran 2013 günü çekilmiş olsun yeterli. Lütfen cep telefonlarınızı, kameralarınızı ve fotoğraf makinelerinizi kontrol ediniz. Arşivlerinize bakınız. 16 Haziran 2013 günü Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa’da çekilmiş olması yeterli. Özellikle polislerin bulunduğu görüntüleri arıyoruz. O gün mahallede görevli polislerin tespitinin kolaylaştırılması için mahkeme dosyasına konulacaktır. iletişim: direnberkinelvan@gmail.com“

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.