1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BERLİN'DE ZORAKİ FUHUŞ
BERLİN'DE ZORAKİ FUHUŞ

BERLİN'DE ZORAKİ FUHUŞ

Berlin'de zoraki fuhuş

A+A-

Güzel bir gelecek düşleyerek Almanya'ya gelen ve zorla fuhuş yaptırılan kadın sayısı suç istatistiklerine yansımıyor.

Berlin'in Brandenburg bölgesinde tüm tedbirlere rağmen hala fuhuşa zorlanan kadınların mevcut olduğu belirtildi. "İn Vita" adındaki yardım kuruluşunda çalışan Margarete Muresan, kadınların korkudan sustuklarını ve Almanya'da zoraki fuhuşun suç olduğunu bilmediklerini ifade etti.

SUÇ RAPORUNDA YOKLAR
Muresan'ın kaydettiği 30 vakaya bu yıl 10 tane daha eklendi. Ancak gözden kaçanların sayısının çok daha fazla olduğuna dikkat çekti. Buna rağmen zoraki fuhuşlar suç istatistiğine yansımıyor. Polis sözcüsü Dietmar Keck, yıllık raporda fuhuş suçlarına ağırlık vermediklerini, bunun nedeni ise 2013 yılında sadece bir vakaya rastlandığını belirtti. Keck ayrıca reşit olmayan kızların çalıştırılmadıklarını vurguladı.

Muresan ise bu verilere güvenmediğini ifade ederek "Fuhuşun olduğu yerde fuhuş yapmaya zorlanan kadınlar da var" dedi ve aralarında reşit olmayan kızların da dahil olduğuna dikkat çekti. Ayrıca genelde Afrika, Romanya ve Bulgaristan'dan gelen kadınların birçoğunun Almanya'da olduklarına minnet duyduğunu ve buna vesile olan kişiye karşı borçlu hissettiğini de dile getirdi.

Muresan, kadınların daha çok koruma altına alınmaları gerektiğini talep etti.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.