1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BERLUSCONİ 7 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ
BERLUSCONİ 7 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ

BERLUSCONİ 7 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ

İtalya Eski Başbakanı...

A+A-

İtalya Eski Başbakanı ve medya imparatoru Silvio Berlusconi, reşit olmadığı dönemde Faslı Kerime El-Mahrug ile para karşılığı ilişkiye girmek ve aynı kızın tutuklu bulunduğu karakoldan salıverilmesini sağlamaktan yargılandığı "Rubygate" davasında, 7 yıl hapse mahkum oldu ve hayat boyu kamu görevlerinden men cezası aldı.

Hakkındaki yargı süreçleri nedeniyle başı dertte olan 76 yaşındaki eski başbakan Berlusconi'nin, yaklaşık 26 aydır yargılandığı ve bugüne kadar 50 duruşmanın yapıldığı ''Bunga Bunga partileri'' ve ''Ruby'' isimleriyle kamuoyunun bildiği davanın son duruşmasında hakimler kararı, aralarında 4 saati aşkın süren toplantının ardından açıkladı.

Davaya bakan savcı Ilda Boccasini'nin mayıs ayı başında verdiği mütalaada 1 yılı reşit olmayan biriyle cinsel ilişkiye girmek, 5 yılı da görevini kötüye kullanmaktan toplam 6 yıl hapis cezası isteğini, hakim Giulia Turri başkanlığındaki mahkeme heyeti, Berlusconi'nin fuhuş için rüşvet vermek ve baskı yapmak suçlamalarından 7 yıl hapis ve ömür boyu kamu görevlerinden men cezası şeklinde karara bağladı.

Kararın ardından basın mensuplarına konuşan Silvio Berlusconi'nin avukatı Niccolo Ghedini, daha fazla ceza beklediklerini ima ederek, cezalara bir üst mahkemede itiraz edeceklerini bildirdi.

Bu arada, Berlusconi için kritik öneme sahip davayı, uluslararası medyaya mensup çok sayıda gazeteci Milano Adliyesi'nde takip ederken, bir grup gösterici kararı adliyenin önünde coşkuyla karşıladı. Karar açıklanırken, davanın diğer kahramanı El-Mahrug'un Meksika'da tatilde olduğu belirtildi.

2010 yılında, 18 yaşından küçük "Ruby" takma isimli Faslı Kerime El-Mahrug ile para karşılığı cinsel ilişkiye girmek ve hırsızlık yaptığı şüphesiyle gözaltına alınan El-Mahrug'u, ilişkilerinin açığa çıkacağı korkusuyla nüfuzunu kullanarak gözaltından kurtarmakla suçlanan Berlusconi'nin bu davadaki ilk duruşması 6 Nisan 2011'de görülmüştü. İki yıldır süren dava boyunca hem Berlusconi hem de El-Mahrug cinsel ilişki iddialarını reddetmişti.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.