1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BEROVA, ARINÇ İLE GÖRÜŞTÜ
BEROVA, ARINÇ İLE GÖRÜŞTÜ

BEROVA, ARINÇ İLE GÖRÜŞTÜ

Berova, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC'nin kader birliğinin uzun yıllardan beri devam ettiğini belirterek,

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC'nin kader birliğinin uzun yıllardan beri devam ettiğini belirterek, "Türkiyemiz ile ilişkilerimiz cumhuriyetimizin kuruluşunun da çok öncesine dayanmakta ve bu uzun mücadele süreci içerisinde Kıbrıs Türk toplumunun Kıbrıs'ta ayakta kalmasının en büyük dayanağı da Türkiyemiz ve Türkiyemizin yöneticilerinin bize verdiği aktif destek" ifadesini kullandı.

Ankara’da temaslarını sürdüren Berova, Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüştü.

AA’nın haberine göre, Türkiye’nin desteğinin artarak devam ettiğini vurgulayan Berova, "Ülkemiz biliyorsunuz, Kıbrıs'ımız ekonomik açıdan bir sıkıntılı dönem içerisindeydi. Bir ekonomik protokol uyguluyoruz. Bu ekonomik protokol doğrultusunda ekonomide bir takım iyileşmeler olmakla birlikte bazı konularda da birtakım eksiklikler hissediyoruz. Bugünkü görüşmemizde zatıalinize bunları aktarmak istiyoruz" diye konuştu.

Milli eğitim sisteminin, Türkiye'de de çok dinamik bir sistem olduğunu dile getiren Berova, şunları kaydetti:

"Süreç içerisinde çok hızlı değişimlere sebep veriyor ve bu değişimlere de ayak uydurmak bağlamında ve her iki ülkenin aynı dil, aynı din, aynı soydan gelen bu ülkenin vatandaşlarının, eğitim konusunda da uyumlu bir eğitim müfredatı sürecinden geçmesi için birtakım yenilenmeler gerekiyor. Bunu da bu sabah yaptığımız toplantıda Sayın Milli Eğitim Bakanımıza ilettim, Nabi Bey'e ilettim. Türkiye'nin, KKTC'nin yanında olması vesilesiyle birçok sorunumuzu da aşacağımıza inanıyorum. Bu nazik kabulünüz için de zatıalinize teşekkür ederim."

ARINÇ: “DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, "Türkiye olarak her zaman Kuzey Kıbrıs'taki yurttaşlarımızın, soydaşlarımızın, kardeşlerimizin hizmetindeyiz. Kuzey Kıbrıs'ta insanımızın güvenli, huzurlu, mutlu yaşaması için bütün desteğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz. Bu her alanda devam edecek" dedi.

Ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Arınç, "Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arasındaki ilişkilerin ne kadar güçlü olduğunu, ne kadar temelli olduğunu, esaslı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz" ifadesini kullandı.

KKTC'de eğitimin fevkalade önemli olduğunu kaydeden Arınç, okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretimle birlikte KKTC'nin ayrıca bir üniversite ülkesi gibi olduğunu, yükseköğretimde 73 bin öğrencinin eğitim gördüğünü aktardı.

Berova'nın bu konularda kendilerine bilgi sunacağını ifade eden Arınç, "Esasen 14-15 Kasım'da da KKTC'nin kuruluş yıl dönümünde değerli dostlarımızla birlikte olacağız. Mümkün olabilirse Meclis Başkanımız, Cumhurbaşkanı’nı temsilen de görevlendirmeler yapılmış olacak" diye konuştu.

Arınç, "Türkiye olarak her zaman Kuzey Kıbrıs'taki yurttaşlarımızın, soydaşlarımızın, kardeşlerimizin hizmetindeyiz. Kuzey Kıbrıs'ta insanımızın güvenli, huzurlu, mutlu yaşaması için bütün desteğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz. Bu her alanda devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Bugün KKTC ile ilgili yeni bir toplantıya katıldığını anımsatan Arınç, "Yarın da Kuzey Kıbrıs Maliye Bakanı sanıyorum Ankara'da. O ziyaretimize gelecek. Bizler de geldiğimizde sizlerle bu konuları tekrar görüşme imkanımız olacak" dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.