1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BEROVA, GÜVENLİ OKUL SİSTEMLERİ KONUSUNDA BİLGİ ALDI
BEROVA, GÜVENLİ OKUL SİSTEMLERİ KONUSUNDA BİLGİ ALDI

BEROVA, GÜVENLİ OKUL SİSTEMLERİ KONUSUNDA BİLGİ ALDI

Berova, Güvenli Okul Sistemleri CSG Özel Güvenlik ve Koruma Hizmetleri konusunda,

A+A-

BEROVA: “OKUL GÜVENLİĞİ EĞİTİMDE ÖN SIRADA”

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Güvenli Okul Sistemleri CSG Özel Güvenlik ve Koruma Hizmetleri konusunda Bahçeşehir Üniversitesi ve YDÜ yetkililerinden bilgiler aldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, CSG Güvenlik Yöntemleri Başkanı Osman Öztürk, YDÜ ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin ortak bir çalışma başlattığını, okul eğitimi ve okullardaki şiddet eğilimi konusunda araştırmalar yaptıklarını, TC’de Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışma yürüttüklerini, bu projeyi KKTC okullarında da uygulamak istediklerini belirterek konuyla ilgili bilgi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da, okul güvenliğinin eğitimde en ön sıralarda olduğunu, okullarda gerekli güvenliğin sağlanmasıyla yeni neslin büyük fayda göreceğini söyledi.

Berova, bu konuda detaylı bir araştırma yapmanın şart olduğunu, her toplumun farklı bir kültürel yapısı olması nedeniyle farklı sorunlar yaşandığını, örneğin şu anda ülkede madde bağımlılığı gibi önemli bir sorun olduğunu, devlet kurumları ve polisle özellikle bu konuda çalışmalar yapıldığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak kendisine bu ziyarette sunulan proje ile ilgili bir ön çalışma yapılması gerektiğini ifade eden Berova, projenin uygulanabilir olması ve finansmanın araştırılmasının ardından projeyi değerlendirip sonra kararın verilebileceğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.