1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BEROVA “MÜFREDATLARDAKİ KİTAPLAR 5 YILDA BİR YENİLENİYOR”
BEROVA “MÜFREDATLARDAKİ KİTAPLAR 5 YILDA BİR YENİLENİYOR”

BEROVA “MÜFREDATLARDAKİ KİTAPLAR 5 YILDA BİR YENİLENİYOR”

Berova “Müfredatlardaki kitaplar 5 yılda bir yenileniyor”

A+A-

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Manchester Dil Okulları ve Edu-Point Yurtdışı Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Tülin Saat’ı kabul etti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova kabulde yaptığı konuşmada, ülkenin en önemli lokomotif sektörlerinden biri olan eğitim alanında yatırımların her geçen gün arttığını belirterek, bu kapsamda müfredatlarda yer alacak kitapların önem taşıdığını kaydetti.

Talim Terbiye Dairesi Müdürü Havva Dağsever ise, sürekli gelişen bir sistem olan eğitimde müfredatlardaki kitapların 5 yılda bir yenilendiğini belirterek, okunacak kitapların seçiminde eğitim sistemine uygun olanların tercih edildiğini ifade etti.

Bu konuda okullarla istişareli çalışmalar yaptıklarını da kaydeden Dağsever, aldıkları bilgiler ışığında kurulan komisyonda yayınların değerlendirildiğini ve uygun bulunması halinde kitapların eğitimde yer aldığını belirtti.

“Eğitim hem global, hem yerel olmalı...”

Manchester Dil Okulları ve Edu-Point Yurtdışı Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Tülin Saat da konuşmasında, danışmanı olduğu eğitim kurumu hakkında bilgi verdi.

Saat, merkezi İngiltere’de olan Manchester Dil Okulları’nın uzantısı olarak Türkiye ve farklı ülkelerde franchise merkezleri bulunduğunu belirterek, İngilizce anlama ve konuşmayı çok hızlı ve akılda kalıcı şekilde öğretebileceklerini belirtti.

Eğitimin hem global hem de içsel olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Tülin Saat, bu sistemde kullanılan materyallerin, KKTC eğitim müfredatlarında yer alması halinde ülke eğitimine katkı sağlayacağına inanç belirtti.

HABERAL KIBRISLI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.