1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BEROVA'YA BÜYÜK TEPKİ!
BEROVA'YA BÜYÜK TEPKİ!

BEROVA'YA BÜYÜK TEPKİ!

Koltuk sevdası!

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Berova’nın hem Bakanlıktan, hem de partisi DP’den istifa ederek, siyasete UBP ile devam etme kararlılığında olduğunu açıklaması büyük tepkilere neden oldu.

Deniz ABİDİN 

Milli Eğitim Bakanı Berova’nın hem bakanlıktan hem de partisi DP’den istifa ederek siyasete UBP ile devam etme kararlılığında olduğunu açıklaması büyük tepkilere neden oldu.

TDP Milletvekili Çeler:

“İyi insan bile değilsiniz”

TDP Milletvekili Zeki Çeler, Girne Bölgesi’nde kasım ayına girilmesine rağmen yer olmadığı için eğitim alamayan çocukların varlığına dikkat çekerek, çocukların okuma hakkına rağmen eğitimin dışında kaldıklarını söyledi. Çeler, özellikle Şht. Hasan Cafer İlkokulu’nda ailelerin ve okul aile birliğinin eyleme hazırlandığına işaret ederek, “Kimse bana çıkıp da başarılı bir eğitim bakanlığı yaptım demesin, zorla görevden alındım demesin” dedi. Çeler, “Bu çocukların ahı kendilerini çok fena tutacak” diyerek, toplumun bunları görerek ve bilerek hareket etmesini istedi. Çeler, halkın bunları artık temizlemesi gerektiğine dikkat çekerek, sırf kazanabilmek ve koltuğa bir daha oturabilmek için bu yüzsüzlükleri yapanlara halkın tokattan öte ceza vermesi gerektiğini kaydetti. 

 

“Abi benim sınıfım yok”

Çeler, Şht. Hasan Cafer ilkokulu’nu ziyaret ettiğini ifade ederek, “Abi benim sınıfım yoktur” diyen çocuklar olduğunu ve bunun vicdanını yaşamayan insanlar olduğunu kaydetti.

Çeler, “Bunlar ne Milletvekilidir ne aile babasıdır ne de insandır” diyerek, “Siz değil iyi bakanlık yapmış, iyi insan bile olamazsınız” dedi. 

Çeler, şöyle devam etti: “Siyaset yapacağım inadından vazgeçsinler artık. Hem siyaseti rezil ederler hem de aldıkları makamları. Bununla birlikte toplumu da rezil ediyorlar. Toplumu artık rahat bıraksınlar. Bunlar utanç kaynağıdır.” 

 

“En çok seçimi kararsızlar etkileyecek”

Çeler, TDP’nin oyu ister yüksek görünsün, isterse düşük görünsün, tüm anketlere karşı yorum yapmak istemediklerini ifade ederek, anketlerin hepsinin bir veri olduğunu belirtti. Çeler, toplumun bugün itibarıyla çok kararsız kaldığına işaret ederek, insanların yavaş yavaş kararını vermeye başlayacağını kaydetti. Çeler, halkın bugün hükümet edenlere oy vermeyeceğini ifade ederek, TDP’nin birçok konuda ciddi çözüm önerileriyle toplumun karşısına çıkacağını belirtti. Çeler, kararsızların seçimi en çok etkileyecek olan insanlar olduğunu söyleyerek, herkesin sandığa gitmesigerektiğini kaydetti. 

Çeler, “Sandığa gitmek ve onların karşıtı olan ve yerlerine en doğrusunu yapmak isteyen temiz siyasilere destek çıkılması gerekiyor” dedi. 

 

TKP-YG Başkanı Çakıcı:

“Birbirleri arasında gidip geliyorlar”

TKP-Yeni Güçler Başkanı, Milletvekili Mehmet Çakıcı ise, Özdemir Berova’nın Eroğlu’nun adamı olduğunu, DP’de kalma nedeninin ise, Serdar Denktaş’ın kendisine Bakanlık vermesi olduğunu kaydetti. Çakıcı, Berova’nın DP’de bugüne kadar hep ip üstünde kaldığına dikkat çekerek, mevcut bakanların sistemi koruduğunu belirtti.

Çakıcı, en basiti olan uyuşturucu eğitim programının hala hayat bulmadığına atıfta bulunarak,  Berova döneminde birçok üniversite izni verildiğini söyledi. Çakıcı, seçime giderken bile Meclis’te iki üniversite izninin beklemekte olduğunu ifade ederek, ne çocuk istismarıyla ilgili ne de uyuşturucuyla ilgili eğitim programlarının gündemde olmadığına vurgu yaptı. 

Çakıcı, “Berova Bakan kalsa ne, kalmasa ne. Eğitim adına zaten birşey yapmadı” diyerek, “Şimdi parti değişmiş. Zaten birbirleri arasında gidip geliyorlar” diye konuştu. 

Çakıcı, şöyle devam etti, “40 yıldır aynı partiler. Türkiye’de birçok parti geldi ve geçti. Bizde UBP, CTP ve DP’den aynı kişiler iktidar oluyor. Aynı yapılar, aynı insanlar bu kadar yıldır olacak iş değil. Bana bir adam söyleyin ki bu ülkede yargılandı diye.” 

 

KTÖS Genel Sekreteri Elcil: 

“İcraatın önündeki en büyük engeldi”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, Özdemir Berova’nın istifasının çok hayırlı bir iş olduğunu ifade ederek,  Berova’nın icraatın önündeki en büyük engellerden biri olduğunu söyledi. Elcil, “Berova sorumlu bir politikacı olmuş olsaydı çoktan istifa etmesi gerekirdi” diyerek, eğitimin sorunsuz açılacağını söylediğini, ancak hala sorunlarla uğraşıldığını kaydetti. Elcil, okula gitmeyen 83 öğrencinin olduğuna dikkat çekerek, bu gibi daha birçok sorunun olduğuna vurgu yaptı. Elcil, “Berova eğitimden anlamayan Eğitim Bakanı olarak tarihe geçmiştir” diye konuştu. Elcil, “Hangi partiden olursa olsun önemli değil diyalog kuran bir bakanla sorunlar aşılabilir” diyerek, sorunların finansal değil, organizasyonla ilgili olduğunu belirtti. 

Elcil, bütçenin olduğunu, ancak bütçenin nasıl kullanılacağıyla ilgili projenin olmadığını belirterek,  Girne’de okul yapabilmek için yer bulunamadığını Berova’nın da zaten itiraf ettiğini söyledi. Elcil, “Bu gibi kişiler tekrar seçilmemelidir. Berova’nın bugün yaptığı Kıbrıs Türk siyasi tarihine geçecek bir kara lekedir. Bir bakan bir partiyi terk ediyor ve başka bir partiden aday çıkacağını söylüyor. Bu ne siyasi etiğe ne de başka bir şeye sığar. Bunun adı truva atıdır, başka bir şey değil” diye konuştu.

 

“Siyasi ilerleme, belirleme diye bir şey yok”

Elcil, 2009 yılında Derviş Eroğlu’nun araç ruhsatlarını indireceğiz diye beyanat verdiğini hatırlatarak, Elçilikten bir memurun geldiğini ve değiştiremezsiniz dediğini ve değiştirilemediğini söyledi. Elcil, “Bizim irademiz işte bu kadardır” diyerek, yüksek koordinasyon kurulunun olduğu, Anayasasında 10’uncu maddenin olduğu bir siyasi yapıda siyasi irade belirleme diye bir şeyin mümkün olmadığını, o nedenle seçimlerin de bu işlerin bir parçası olduğunu kaydetti.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.