1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BES, BELEDİYE MECLİSİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI
BES, BELEDİYE MECLİSİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI

BES, BELEDİYE MECLİSİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Meclisi’ne “Toplu İş Sözleşmesi Komitesi”nin aldığı karara uyma çağrısında bulundu.

A+A-

Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Meclisi’ne  “Toplu İş Sözleşmesi Komitesi”nin aldığı karara uyma çağrısında bulundu.

BES Başkanı Savaş Bozat yaptığı açıklamada, 9 Aralık’ta alınan kararın henüz LTB meclisinden geçirilmemesini eleştirdi.

Bozat, Toplu İş Sözleşmesi Komitesi’nin Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu ile birlikte Komite Başkanı Özmen Birinci (TDP), komite üyeleri Önol Aktolga (CTP) ve Ahmet Bağzıbağlı (CTP) ile Ulus Basri’nin (UBP) de katıldığı sözkonusu toplantısında, “Toplu İş Sözleşmesine (TİS) daha önce dahil edilen 134 kişi ve yasa hilafına olmayan 113 belediye çalışanının 01.01.2014 tarihi itibarıyla T.İ.S.’e dahil edilerek kademe ilerlemelerinin de yılları itibarıyla uygulanmasını belediye meclisine havale etme” kararı aldığını kaydetti.

Bozat, şunları kaydetti:

“Bu karara rağmen 12 Aralık tarihinde toplanan belediye meclis gündeminde olmasına rağmen karar üretememiş ve 19 Aralık tarihinde yeniden görüşülmesine karar vermiştir. 19 Aralık tarihli belediye meclis toplantısında konu hakkında yine karar üretilmemiş ve  alınan karar ise belediye başkanı ve asbaşkanı ile birlikte Belediye Emekçileri Sendikası’nın da katılacağı toplantıda sonuçlandırılması kararını vermiştir.”

Komite kararının LTB meclisinden aynen geçirilmesini talep ettiklerini kaydeden Bozat, “Karar mercii olan belediye başkanı ve tüm meclis üyelerini alınan karara saygılı olmaya ve yıl içinde toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını talep eder, işvereni sağduyuya davet ederiz” dedi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.