1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. BEŞ EMNİYET AMİRİNİN YERİNE JET ATAMA
BEŞ EMNİYET AMİRİNİN YERİNE JET ATAMA

BEŞ EMNİYET AMİRİNİN YERİNE JET ATAMA

Yolsuzluk operasyonunun ardından İstanbul'da görevden alınan 5 emniyet müdürünün yerine yeni atamalar yapıldı.

A+A-

Görevden alınan emniyet müdürlerinin yerine yeni atamalarda yapıldı. İşte o isimler ve yeni görevleri:

* Mali Şube Müdürü Hakan Sıralı

* Organize Şube Müdürü Ömer Burak Aktaş

* Asayiş Şube Müdürü Yusuf Bengü

* Kaçakçılık Şube Müdürü Aydın Yılmaz

* Terör Şube Serdar Ali Seçkin

Türkiye'yi sarsan operasyon sonrası flaş gelişme... Bu sabah 5 emniyet müdürü görevden alındı. Görevden alınmaların direk İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın kanalıyla yapıldığı belirtiliyor.

Beş emniyet müdürünün görevden alındığı operasyonda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bypas edildiği, görevden alınmaların direkt İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın kanalıyla yapıldığı belirtiliyor.

Merkezinde İran asıllı Rıza Zarrab’ın olduğu, 3 bakanın oğlu, bürokratlar ve işadamlarının da adının karıştırdığı büyük yolsuzluk operasyon sonrası bugünsabah saatlerinde İstanbul Emniyeti’nde görevli 5 Şube Müdürü görevden alındı.


ŞUBESİ OLMAYAN MÜDÜR
 
Görevden alınan en ilginç müdür bu yıl yeni kurulan Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal oldu. İstanbul Emniyeti’nde Kaçakçılık Şubesi bu yıl Mali Şube’den ayrılarak yeni kurulmuştu. Haziran ayında Mardin Kaçakçılık ve Organize Müdürü iken İstanbul’a gelerek göreve başlayan Turhal, yeni kurulan şubesine personel ayarlamakla uğraşıyordu. Daha kendi odası bile olmayan Turhal, müdür koltuğuna oturamadan görevden alınmış oldu.
 
CANLI BOMBAYI YAKALADI

Görevden alınan bir diğer isim ise İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı oldu. Son operasyonla hiçbir ilgisi olmayan Erçıktı, bundan önceki görevinde Gaziosmanpaşa ilçe emniyet müdürü olarak görev aldı. Çıktı bu görevden önce de İstanbul Terör Şube’sinde emniyet müdür yardımcısı olarak çalıştı. Erçıktı’nın ismi o dönem Okmeydanı’nda eyleme giden canlı bomba eylemcisini yakalamasıyla gündeme gelmişti.

 
TERÖR MÜDÜRÜ DE ALINDI
 
Sabah operasyonuyla görevden alınan bir diğer isim İstanbul Terörle MücadeleŞube Müdürü Ömer Köse oldu. 7 Şubat’ta yaşanan MİT krizinden sonra Yurt Atayün’ün yerine terör müdürü olarak göreve getirilen Köse, yapılan son operasyonla hiçbir ilgisi bulunmuyor. Daha önce Mali Şube’de müdür yardımcısı olarak görev alan Köse döneminde, Bayrampaşa’da toprağa gömülü halde çok sayıda bomba bulunmuş, canlı bomba eylemi yapmak için hazırlanan iki eylemci, eylem hazırlığı sırasında yakalanmıştı.
 
OPERASYONU YAPAN İKİ MÜDÜR

 

Dün yapılan büyük yolsuzluk operasyonunu yapan iki isim ise Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardınç’dı. Yakup Saygılı, Mali Şube’nin başına 7 Şubat’ta yaşanan MİT krizinden sonra tayin edilmişti. Ardınç ise bir süredir Organiz Şube’den sorumlu müdür olarak çalışıyordu. Ergenekon, şike gibi büyük operasyonlara ve mafya örgütlerine yönelik yaptığı operasyonla gündeme gelmişti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.