1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BEŞ ÜNİVERSİTELİ TUTUKLANDI
BEŞ ÜNİVERSİTELİ TUTUKLANDI

BEŞ ÜNİVERSİTELİ TUTUKLANDI

OLAYLA İLGİLİ 5 KİŞİ TUTUKLANDI

A+A-

APARTMAN DAİRESİNDE YAPILAN ARAMADA 850 GRAM EROİN BULUNDU

OLAYLA İLGİLİ 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri dün akşam Gazimağusa’da gerçekleştirdikleri operasyonda 850 gram eroin türü uyuşturucu madde ele geçirdi.

Polis, aldığı bir istihbaratı değerlendirerek saat  21.45 sıralarında bir apartman dairesinde;  T.A, Ö.U.K ve  D.  K. ’nin de hazır bulunduğu sırada yaptığı aramada ikametgah içerisinde, diğer zanlı H.Y.nin  yatak odasında bir adet hassas terazi ile mutfaktaki dolap içerisinde  şeffaf poşete konmuş  850 gram uyuşturucu tespit etti.

İkametgah içerisinde bekleyişini sürdüren polis, arama sırasında ikametgahta bulunan  T.A,  Ö.U.K ve D.K ile eve daha sonra gelen H.Y’yi ve beraberindeki  G.K.’yi  tutukladı.

3 GÜN TUTUKLULUK

Saat 05.00’e kadar süren operasyonla ilgili tutuklanan 5 zanlı bugün öğle saatlerinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldılar.

EROİN TÜRKİYE’DEN GETİRİLİP ERCAN’DAN KKTC’YE SOKULMUŞ

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan olayın tahkikat memuru Polis Çavuşu Fatih Kalelci mahkemede operasyonla  ilgili ifade  verdi.

Kaleci,  H.Y’nin  gönüllü ifadesinde suçunu kabul ederek, 1 kilogram eroini 26 Ekim 2013 tarihinde Türkiye’den getirerek Ercan Havalimanı’ndan  KKTC’ye  soktuğunu itiraf ettiğini söyledi.

Kaleci, eksik olan 150 gram eroinin 2 kişiye satıldığının belirlendiğini, bu kişilerin aranmakta olduğunu söyledi.

Savunma avukatının sorusu üzerine Kaleci,  H.Y dışındaki diğer zanlıların gönüllü ifade vermediklerini, olaya çok şaşırdıklarını  ve olayla ilgileri olmadığını söylediklerini  kaydetti.

Polis Çavuşu Fatih Kaleci, operasyonun devam etmekte olduğunu, alınacak ifadelerle, aranan emareler olduğunu belirterek, zanlılar hakkında 3’er gün tutukluluk talebinde bulundu.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu da, uyuşturucu ithal ve tasarrufunun ciddi suçlar olduğunu belirterek, tutukluluk talebini onadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.