1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş'a haciz şoku
Beşiktaş'a haciz şoku

Beşiktaş'a haciz şoku

Beşiktaş'a haciz şoku

A+A-

Bir reklam şirketi, Beşiktaş Kulübü'ne icra takibi başlattı. 8 milyon 839 bin dolarlık alacak için memurlar dün sabah Akaretler'deki kulüp binasına girdi. BJK avukatları ile alacaklı şirket avukatları arasında tartışma çıktı. Tartışma, içeriye giren polisin müdahalesi ile son buldu. Bu arada kulübün önüne haciz işlemleri için 2 kamyon getirildi

 

Beşiktaş Kulübü dün haciz şokuyla sarsıldı.. Siyah-beyazlı kulübe, Aktif Tanıtım'a olan 8 milyon 839 bin 602 dolarlık borcu nedeniyle icra takibi başlatıldı. Her şey Beşiktaş kulübünün, Aktif Tanıtım isimli reklam şirketi ile yaptığı anlaşma ile başladı. Anlaşmanın bedeli olarak taraflar 8 milyon 839 bin 602 dolarlık sözleşmeye imza attı. Ancak firmaya ödemeler yapılmadı.

Bunun üzerine de Aktif Tanıtım şirketi, alacaklarını tahsil etmek için soluğu mahkemede aldı. Olay, saha içi reklam alanlarının pazarlama haklarının Aktif'ten alınıp, başka gruba verilmesi ile başlamış ve o günün şartlarında '1 milyon dolar yatırım yaptım' diyen Aktif Reklam'ın, kendi mağduriyetini gerekçe gösterip, Beşiktaş'ı mahkemeye vermesi ile alevlendi. Yapılan yargılamada mahkeme, Aktif Tanıtım şirketini haklı buldu, yasal faizi ile birlikte 10 milyon doların Beşiktaş kulübü tarafından ödenmesine karar verdi.

Bugüne kadar yaşanan davalarda 3 kez sözlü anlaşmaya gidilmişti. Hatta Başkan Fikret Orman, alacaklı şirket ile borçların ödeneceğine dair yeni bir protokol imzalamış, bu süre içinde de yaklaşık 2 milyon dolar gibi bir meblağ firmaya ödenmişti. Ancak geri kalan borç ödenmeyince Aktif Tanıtım, Beşiktaş Kulübüne 'bilgi vererek' icra işlemi başlattı.

Önce Başkan'ın odasına!

Reklam şirketinin hukuk bürosu yaptığı yazılı açıklamada, Fikret Orman yönetiminin borcu ödeme protokolüne bağlasa da protokole uyulmadığı gerekçesiyle icra takibine kaldığı yerden devam edilerek haciz işlemine başlandığını duyurdu. Ve hemen ardından Aktif Tanıtım yetkilileri, dün "9 yıldır devam eden sürecin sonunda muhatabımız Beşiktaş yönetimi ile sorunumuz çözülemiyor' diyerek, 8,8 milyon dolarlık alacağı için siyah-beyazlı kulübün kapısına dayandı ve Beşiktaş Futbol A.Ş'ye haciz getirdi. İstanbul 1. İcra dairesi memurları, yanlarına bir polis ekibini de alarak dün Beşiktaş Kulübü'nün yolunu tuttu. Saat 10.30'da haciz memurlarının kulüp binasına gelmesinin ardından siyah-beyazlı kulübün avukatları da Akaretler'deki binaya geldi. Kulüp avukatları, haciz memurlarını önce başkanın ve yönetimin bulunduğu 13. kata çıkardı. Saat 11.10'da kulüp binasındaki haciz işlemini durdurmaya çalışan kulüp yöneticileri ile alacaklı firma avukatları arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışma polislerin araya girmesi son buldu. Ardından da kulüp başkanı Fikret Orman'a bilgi verildi. Bu arada saat 12.00 itibarıyla kulüp binasında çalışanların tamamı dışarı çıkartıldı. Çalışanların dışarıya evrak çıkarılması yasaklandığı için herkes sıkı bir denetimin ardından bina dışına gönderildi.

Paramız yok, ödeyemeyiz

Saat 12.30 itibarıyla içeriden gelen talimatın ardından, kulüp binasının önüne haciz işlemi için 2 kamyon yanaştı. Konunun ciddiyetinin her geçen dakika daha da artmasıyla birlikte icra memurları, Beşiktaşlı avukatlara ve yetkililere son bir kez daha borcun ödenmesi için süre verdi. Ancak Beşiktaşyı yetkililer, "Kasada para yok, ödeyemeyiz" yanıtını verince icra işlemleri resmen başladı. İcra memurları Beşiktaş kulübüne ait eşyaları tek tek tutanaklara yazdı. İlk kayıtlara giren ise Başkan Fikret Orman'ın odasındaki eşyalardı. Yaklaşık 4 saat süren araştırma sonunda işlem tamamlandı ve icra tutanağına tam 11 sayfalık eşyanın adı yazıldı ve bunların hepsine el konuldu. Toplanan bu eşyaların tahmini değerinin 200 bin TL olduğu iddia edildi.

AKTİF TANITIM NE DİYOR?: PROTOKOLE UYMADILAR

Aktif Tanıtım adına Dedeoğlu Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada, borçla ilgili Fikret Orman döneminde ödeme protokolü yapıldığı ancak bu protokole uyulmadığı belirtilerek, "Yıldırım Demirören dönem borçlarından Beşiktaş Kulübü'nün Aktif Tanıtım'a olan 10 milyon dolara yakın borcu, İstanbul 1. İcra Müdürlüğü'nden ilamlı icra takibine konulması üzerine Sayın Fikret Orman yönetimi tarafından her ne kadar bir ödeme protokolüne bağlanarak, vadelere bağlanmışsa da söz konusu protokole uyulmadığından maalesef icra takibine kaldığı yerden devam edilerek, Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Ticaret AŞ'nin tüm mal varlıklarına haciz işlemi uygulanmak zorunda kalınmıştır. Borçlu Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ hakkında İstanbul 1. İcra Müdürlüğü'nden başlatılan icra takibi miktarı faizler hariç 8 milyon 839 bin 602 ABD dolarıdır" denildi.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ NE DİYOR?: BORCUN TAMAMI ÖDENDİ

Beşiktaş Kulübü, yaşanan icra ve haciz olayı ile ilgili akşam saatlerinde KAP'a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) açıklama yaptı. Beşiktaş Futbol Yatırımları ve Sanayi AŞ ile Aktif Tanıtım ve Matbaa Hizm. Tic. Ltd. Şti. arasında daha önce sulh protokolü imzalandığı belirtilen açıklamada, "Şirketimiz protokol gereği tüm yükümlülüklerini, ödemelerini eksiksiz olarak yerine getirmiştir. Ancak Aktif Tanıtım ve Matbaa Hizm. Tic. Ltd. Şti., protokolün ihlal edilmiş olduğunu öne sürerek alacakları ile ilgili olarak şirketimiz aleyhine icra takibi başlatmıştır. Bunun üzerine şirketimiz tarafından borçlu bulunmadığımızın tespiti amacıyla menfii tespit davası açılmıştır. Hukuki süreç devam etmekte olup, yargı kararının beklenmesinin gerektiği açıktır" ifadelerine yer verildi.

1.5 YIL İÇİNDE 6 MİLYON DOLAR ÖDEMEK İÇİN ANLAŞMIŞLARDI!

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, 6 milyon 97 bin 790 dolar tutarındaki tazminatı, "Bir peşin 5 taksitle" ödeyeceğini, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yayınlanan açıklama ile duyurmuştu; O dönem yapılan açıklama şöyleydi: "Aktif Tanıtım'la şirketimiz arasındaki davada verilen karar dikkate alınarak, Aktif firmasıyla; ihtilafın başlangıcından ödeme takviminin sonuna kadar işlemiş ve işleyecek faizler ile KDV dahil olmak üzere toplam 6 milyon 97 bin 790 dolar ile 28.12.2012 tarihinde anlaşmaya varılmıştır. Buna göre anlaşmaya varılan tutarın 1 milyon 97 bin 790 dolarlık kısmı peşin, bakiye tutar ise 15 Mart 2013 tarihinde 1 milyon dolar, 15 Haziran 2013 tarihinde 1 milyon dolar, 15 Eylül 2013 tarihinde 1 milyon dolar, 15 Aralık 2013 tarihinde 1 milyon dolar ve 15 Mart 2014 tarihinde tarihinde 1 milyon dolar olmak üzere 5 taksitte ödenecektir. Ödemeler için Aktif'e şirketimiz cirolu Yönetim Kurulu Başkanımız Fikret Orman avalli (teminatlı) çekler verilmiştir. Ayrıca, Aktif Tanıtım ile şirketimiz arasındaki ihtilafa konu sözleşmede yer alan led panolar KDV dahil 944 bin dolar bedelle satın alınmıştır. Şirketimizin, 31.05.2012 tarihli mali tablolarında Aktif Tanıtım ile ilgili davaya istinaden toplam 11 milyon 228

bin 933 dolar karşılık ayrılmıştır."

AVUKATLAR POLİSTEN YARDIM İSTEDİLER

Dün yaşanan haciz olayını duyan bir grup siyah-beyazlı taraftar, Akaretler'deki kulüp binasına giderek burada kulüp lehine tezahürat yapmaya başladılar. Taraftarların sayısının saatler ilerledikçe artması üzerine, kulüp binasında bulunan firma avukatlarının Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden 'çevik kuvvet' talebinde bulundukları bildirildi. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü ile bizzat görüşen avukatların, siyah-beyazlı taraftarların taşkınlık yapmasından çekindikleri için böyle bir talepte bulundukları öğrenildi

TEK SORUN 2 GÜNLÜK GECİKME Mİ?

Bir süre önce faizleriyle birlikte yaklaşık 10 milyon dolara yakın borç için, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimin ikna çabaları sonucunda Aktif Tanıtım şirketiyle 3 milyon dolara anlaşma sağlanmıştı. Stat yapımı ve transferler nedeniyle 3 milyon dolarlık anlaşmanın son bölümü olan 300 bin doların ödenmemesinde yaşanan 2 günlük gecikme nedeniyle, alacaklı firmanın "Anlaşmaya uymadığınız için, bize olan borcunuzun tamamının (Yaklaşık 10 milyon dolar) faizleriyle birlikte ödenmesini istiyoruz" diyerek dava açtığı iddia edildi.

KEDİYİ BİLE ALDILAR

Beşiktaş'ın Akaretler'de bulunan kulüp binası önünde haciz şoku yaşanırken, ilginç de bir olay yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir araç siyah beyazlı kulübün önüne geldi. Araçtan inen belediye çalışanları kulüp binası önündeki bir kediyi yakalamaya çalıştılar. Bu esnada kulüp binasından öğle yemeği için inenler ve çevrede toplanan kalabalık kedinin de haciz edildiğini düşünerek belediye görevlilerine çıkıştı. Belediye görevlileri ise bunun üzerine durumun haciz işlemiyle alakası olmadığını, kedinin tedavi için merkeze götürüleceğini belirttiler

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.