1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BEŞİKTAŞ'IN ARDINDAN GALATASARAY'DA AVRUPA'DAN MEN EDİLEBİLİR
BEŞİKTAŞ'IN ARDINDAN GALATASARAY'DA AVRUPA'DAN MEN EDİLEBİLİR

BEŞİKTAŞ'IN ARDINDAN GALATASARAY'DA AVRUPA'DAN MEN EDİLEBİLİR

Beşiktaş'ın ardından Galatasaray'da Avrupa'dan men edilebilir

A+A-

Galatasaray’ın Avrupa’ya gidişinin riske girdiği ifade edildi, bu konuda UEFA’nın Galatasaray’a ve bilgilendirilmek üzere Türkiye Futbol Federasyonu’na bir yazı gönderdiği iddia edildi.

Sporx.com’un haberine göre, gönderilen yazıda yapılan inceleme sonrası Galatasaray’ın denk bütçe şartlarına aykırılık tespit edildiği, kulüp hakkında soruşturma başlatıldığı ve kulübün en geç 10 Nisan 2014 gününe kadar savunma vermesini talep ettiği ortaya çıktı.

UEFA’nın Galatasaray ile birlikte Bursaspor Kulübü hakkında da soruşturma başlatarak yeşil-beyazlı kulüpten de aynı süre içinde savunma istediği öğrenildi. UEFA, her iki kulübü de mali kriterler nedeniyle Avrupa’ya gidişlerini tehlikeye soktu.

Denk bütçe aykırılıklarıyla ilgili her iki kulüpten 10 Nisan tarihine kadar açıklama isteyen UEFA, kulüplere gönderdiği yazıda, kulüplerin, Finansal Fair Play Komitesi’nin yaptığı inceleme sonrası hesaplarının UEFA denk bütçe şartlarına uymadığını konunun soruşturma kapmasına alındığını ve kendilerine 10 Nisan tarihine kadar açıklama süresi tanıdığını tebliğ etmiş oldu.

Beşiktaş men edilmişti!

Beşiktaş geçen sezon mali kriterleri yerine getiremediği gerekçesi ile Avrupa'dan men edilmişti.

‘Bir sürpriz değil’

Galatasaray Basın  Sözcüsü Şükrü Ergün de, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bu bir sürpriz  değil. 2013 yılında oluşan kur farkından dolayı bütçe dengesinin bozulduğuna dair SPK bildirimimizde de bu durum mevcut. Biz bunu UEFA’ya kendimiz bildirdik. Onlar  da ‘ne yapacaksınız?’ dediler. Bu olay şubat ayında gerçekleştirdiğimiz sermaye artışından önce olan bir şeydi. Biz de sermaye artışından sonra bu problemin ortadan kalkmış olduğunu söyleyeceğiz. Hiçbir sorun yok. Bir bardak suda fırtına kopartılıyor. Bu sürpriz falan da değil. Üstelik UEFA’nın kendi arayıp da bulduğu bir şey değil. Bizim bildirdiğimiz bir şey. Durumun  açıklanmasını istediler. Biz de sermaye artırımını yaptık. Herhangi bir problemin olmaması lazım.”

NE OLMUŞTU

Sapma 9.4 MİLYON EURO

Galatasaray, 25 Şubat’ta Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderdiği yazıda bu durumu şöyle izah etmişti:

“Şirketimizin 31 Mayıs 2012 (T-1 yılı) itibarıyla hazırlanan finansal tablolarından yola çıkılarak hesaplanan yaklaşık 13.9 Milyon euro’luk (zarar) başa-baş sonucu (break-even result) ve 31 Mayıs 2013 (T yılı) itibarıyla hazırlanan finansal tablolarından yola çıkılarak hesaplanan yaklaşık 40.5 Milyon euro’luk (zarar) başa-baş sonucu (break-even result) mevcuttur. Her iki dönemin toplam başa-baş sonucu 54.4 Milyon euro’dur (zarar). Sermaye artışı da hesaba katıldığında, Şirketimiz için kabul edilebilir en fazla sapma tutarı 45 Milyon euro olmaktadır. Bu durumda UEFA kriterinden sapma
yaklaşık 9.4 Milyon euro’dur.”

Skorer

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.