1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BEŞİKTAŞ'TAN DEV PROJE!
BEŞİKTAŞ'TAN DEV PROJE!

BEŞİKTAŞ'TAN DEV PROJE!

1 milyon...

A+A-

Japon medya devi Mainichi ile iş birliği anlaşması yapan Beşiktaş’ın önüne dev bir proje geliyor. Siyah-beyazlı kulübün küresel hale gelmesi konusunda beraber hareket edecek olan Mainichi yöneticileri, dünya çapında 1 milyon kişinin Beşiktaş’a üye olması için çalışma başlatıyor.

Beşiktaş’ın geçtiğimiz günlerde sponsorluk anlaşmasına imza attığı Japon medya devi Mainichi, siyah-beyazlı kulübün dünyaya açılması için öncülük edecek. İspanyol kulübü Barcelona’da uygulanan üyelik sistemini Beşiktaş’a uyarlamak isteyen Japon yetkililer bu konuda kulübe sunmak üzere bir proje hazırlıyor. Hedef ise dünyanın dört bir yanından 1 milyon kişinin siyah-beyazlı kulübe üye olması.Japonya’nın en büyük medya şirketlerinden biri olan Mainichi, siyah-beyazlı takımın yeni global medya partneri olmuştu. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Mainichi, Beşiktaş’ın global medya partneri olacak. Amacımız Japon kültürünü halkımıza ve taraftarımıza tanıtırken, Beşiktaş’ı da Japonya’da tanıtmaktır. Japonca sosyal medya hesaplarımızı açarak, hesaplarımızı birlikte yöneteceğiz. Mainichi, Japonya’nın en eski gazetesi. 50’ye yakın şirketi olan dev bir medya grubu. Japonya’da bastıkları gazetenin toplam tirajı günde 10 milyonun üzerinde” ifadelerini kullanmıştı.

TANITIM İŞİ MAİNİCHİ’DE

Mainichi Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Takeo Iwasawa, siyah-beyazlı kulüple iş birliği yapmanın önemine vurgu yaparak, “Katkı yapmak için buradayız” şeklinde konuşmuştu. Iwasawa “Japonya’nın en eski gazetesinin sahibi Mainichi-Sponichi Group olarak Türkiye’nin en köklü spor kulübü Beşiktaş ile global bir iş birlikteliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İnsana, doğaya, spora, kültürel gelişime ve sosyal sorumluluk çalışmalarına katkı sağlamayı kendine misyon edinmiş bir grup olarak; benzer değerleri benimsemiş Beşiktaş’ın Rumi’nin ‘Gel, kim olursan gel’ dizeleri ile yaptığı ComeToBeşiktaş çağrısına karşılık vermek istedik. Beşiktaş markasını başta Japonya olmak üzere küresel olarak tanıtmak için ortak projeler yürüteceğiz. Bu iş birlikteliğinin uzun süreli olacağına inancımız sonsuz” dedi. Iwasawa’nın , “Beşiktaş markasını da başta Japonya olmak üzere küresel olarak tanıtmak için ortak projeler yürüteceğiz” sözlerinin arkasında 1 milyon üye projesinin yattığı öğrenildi.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK GEREKİYOR

Mainichi yöneticilerinin bu projesi siyah-beyazlı yönetimin de hoşuna gitmiş durumda. Daha önce Türkiye’de bir üyelik projesi başlatan ancak istediği verimi alamayan Beşiktaş’ta, yönetim Japon medya devi ile hareket ederek dünyaya açılacak. 1 milyon üyelik hedefiyle yola çıkacak olan siyah-beyazlı yönetim, bu konuda Beşiktaş tüzüğünü de bu projeye uygun hale geitrmek için gerekli çalışmaları yapacak. Dünyada Bayern Münih, Barcelona ve Benfica gibi kulüpler her ülkeden üyelik sistemini uyguluyor. Bu yolla, kulüp kasasına ciddi bir gelir sağlanıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.