1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BEŞPARMAK GRUBU: MANTIĞINI ANLAYAMIYORUZ
BEŞPARMAK GRUBU: MANTIĞINI ANLAYAMIYORUZ

BEŞPARMAK GRUBU: MANTIĞINI ANLAYAMIYORUZ

Beşparmak Grubu, Kıbrıs Türk tarafında ve siyasetinde müzakerelerin bırakıldığı yerden başlaması konusunda tarihi mutabakat varken; Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin “eşitsizliğini göz ardı ederek Rum müzakereci Mavroyannis ile gizlenen görüşmeler yaptığ

A+A-

Beşparmak Grubu, Kıbrıs Türk tarafında ve siyasetinde  müzakerelerin bırakıldığı  yerden başlaması konusunda tarihi mutabakat varken;  Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin “eşitsizliğini göz ardı ederek Rum müzakereci Mavroyannis ile gizlenen görüşmeler yaptığını” savundu ve  bunun mantığını anlamanın mümkün olmadığını ifade etti.

Beşparmak Grubu’ndan yapılan yazılı açıklamada, bu tür temasların, müzakereleri yürütmekle yetkili ve sorumlu Cumhurbaşkanlığı makamı ve Hükümet ile eşgüdüm içinde yapılması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, “Ayrıca, unvanı ve görevi ne olursa olsun hiç kimsenin,  toplumda oluşmuş bulunan, tarihi diyebileceğimiz uzlaşma/birliktelik ortamını sabote edecek ve müzakerelerde elimizi zayıflatacak temaslar gerçekleştirmeye hakkı yoktur. Bunu yapmak, siyasi etiğe de yakışmaz. Tüm ilgililerin, bunların bilincinde olmaları önemlidir” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Sayın Nami’nin, Yakınlaşma Kâğıdı ile Hükümet Programı’nda yer almayan “tek egemenlik” gibi bazı kavramları kamuoyu önünde kabul eder biçimde konuşması, işin olumsuz boyutunu büyütmekte ve vahimleştirmektedir” ifadelerine de yer verildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.