1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. BEŞPARMAKLAR TİYATRO FESTİVALİ
BEŞPARMAKLAR TİYATRO FESTİVALİ

BEŞPARMAKLAR TİYATRO FESTİVALİ

Çatalköy Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği; Beşparmaklar Tiyatro Festivali, 16 – 31 Mart tarihleri arasında yapılacak.

A+A-

Çatalköy Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği; Beşparmaklar Tiyatro Festivali, 16 – 31 Mart tarihleri arasında yapılacak.
 
Tamer Levent’in,16 Mart saat 16:30’da Çatalköy Belediyesi Erol Avgören Kültür Merkezi’nde “Sanat Felsefesi” konusunda vereceği panelle başlayacak festivalde,  7 tiyatro ekibi toplam 9 oyun sahneleyecek.

Erol Avgören Kültür Merkezi’nde, bugün saat 10:30’da basın toplantısı düzenleyen Çatalköy Belediyesi, festival hakkında bilgi sundu.

Toplantıya, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Kültür Sanat ve Tiyatro Koordinatörü Derman Atik, bazı belediye meclis üyeleriyle festivale katkı koyan yerli tiyatro ekiplerinin temsilcileri katıldı.

Erol Avgören Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan oyunlar; 2 çocuk oyunu hariç tümü saat 20:00’de, çocuklara yönelik olanlar ise gündüz saat 11:00’de  başlayacak.

Oyunların ücretsiz sahneleneceği festivalde sanatseverler, Çatalköy Belediyesi’nden, 824 40 68 dahili 13 ile 0533 860 58 82  nolu telefonlardan yer ayırtabilecek.

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ile Belediye'nin Kültür Sanat ve Tiyatro Koordinatörü Derman Atik’in birer konuşma yaptığı toplantıda, yerli tiyatro ekiplerinin temsilcileri de festival ile Çatalköy’de yeni hizmete giren tiyatro binası hakkındaki görüşlerini dile getirdiler.

FESTİVAL PROGRAMI

Festival; Tamer Levent’in 16 Mart saat 18:30’da Çatalköy Belediyesi Erol Avgören Kültür Merkezi’nde “Sanat Felsefesi” konusunda vereceği panelle start alacak. İlk oyunu 17 Mart’ta “Padişah-ı Hal-i Osman” adlı komedi türündeki oyunla, Çatalköy Belediye Tiyatro-Su sahneleyecek.

Bunu; 19 Mart’ta Güzelyurt Şehir Tiyatroları’nın “Keklik” adlı komedi oyunu, 21 Mart’ta Lefkoşa Sanat Tiyatrosu “Canını En Çok Ne Yakar?”çocuk oyunu, 22 Mart’ta Güzelyurt Sanat Derneği Tiyatrosu'nun komedi türünde “Salaklar Sofrası”, 24 Mart’ta Lefkoşa Sanat Tiyatrosu'nun komedi türünde “Bir Kibrit Kutusu Beyaz Peynir”, 25 Mart’ta KKTC Devlet Tiyatroları'nın “Harikalar Mutfağı” çocuk oyunu, 29 Mart’ta Dördüncü Duvar Kültür ve Düşünce Derneği'nin dram “İbreti Alem” ve 31 Mart’ta da Magem Tiyatro Topluluğu'nun drama türünde “Çıkmaz Sokak” adlı oyunu sahnelenecek.

HULUSİOĞLU

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu yaptığı konuşmada, yerel tiyatro ve sanatçılara destek olma hedefiyle düzenlemeye başladıkları; Beşparmaklar Tiyatro Festivali’nin bu yıl 4’sünü gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, belediye olarak sanata ve sanatçıya sahip çıkmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Tiyatrocu sanatçıları ile tiyatroseverlerini her zaman böyle bir tiyatro salonunda buluşturmayı hedeflemiş ve bunu gerçekleştirdik” diyen Hulusioğlu, işadamı Erol Avgören’in katkılarıyla hayata geçen salonun tiyatro sanatı, sanatçı ve tiyatroseverlere  hayırlı olmasını diledi.

Hulusioğlu, Tamer Levent’in “Sanat Felsefesi” konusunda vereceği panelle start alacak olan festivalde, bu 7 tiyatro ekibinin 2’si çocuk oyunu olmak üzere toplam 9 oyun sahneleyeceğini kaydetti.

Hulusioğlu, tiyatro festivali yanında, belediyenin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde, 9 Mart saat 19:00’da Erol Avgören Kültür Merkezi’nde, Meclis Başkanı Sibel Siber ile bölge kadın milletvekilleri İzlem Gürçağ ve Fazilet Özdenefe’nin konuşmacı olduğu panel düzenleyeceğini de belirtti.

ATİK

Çatalköy Belediyesi Kültür Sanat ve Tiyatro Koordinatörü Derman Atik ise, bu yıl 4’sünü düzenledikleri Beşparmaklar Tiyatro Festivali’nin, çok özel bir salonda gerçekleştirilecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, oyunların Kıbrıs’ta bu amaç için özel olarak yapılmış tarihi bir tiyatroda sahneleneceğini vurguladı.

Önceki gün hizmete giren ve adı Çatalköy Belediyesi Erol Avgören Kültür Merkezi olan tiyatro binasının sanatçılar için büyük önem taşıdığını ifade eden Atik, bunun kültür, sanat ve sanatçılar için atılan yeni bir adım  olduğu kaydetti.

Yerel tiyatro ekiplerinin festivale olan ilgilerinin mutluluk verici olduğunu belirten Atik, 7 yerli tiyatro ekibinin festivalde toplam 9 oyun sahneleyeceğini söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.