1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BET OFİSLERİ RİSKLİ
BET OFİSLERİ RİSKLİ

BET OFİSLERİ RİSKLİ

Bet ofisler riskli...

A+A-

Psikiyatrist Profesör Doktor Mehmet Çakıcı, KKTC’de 2007 ile 2012 yıllarında gerçekleştirilen bilimsel araştırmada kumar bağımlılığının yıllar içerisinde arttığını belirlediklerini açıkladı. Star Kıbrıs’a konuşan Psikiyatrist Profesör Doktor Mehmet Çakıcı, 2007 yılındaki bilimsel verilerde nüfusun yüzde 2,2’sinin kumar sorunu olduğuna dair tespit yapıldığını, üç yüz bin nüfuslu bir ülkede bu oranın çok fazla olduğunu belirterek,2012 yılında yapılan araştırmada ise bu oranın 3,5’a yükseldiğini söyledi.

BET OFİSLER DAHA RİSKLİ
Mehmet Çakıcı, bağımlılık açısından en fazla riski bet ofislerinin oluşturduğunu belirterek, yapılan araştırmada bağımlıların bet ofislere daha fazla gittiğini, at ve köpek yarışı oynadıklarını söyledi. Çakıcı, “Genç çocukların girişinin önlenmesi için bet ofisler casinoların içine alınmalıdır” dedi.

Kumar bağımlılığının zor tedavi edildiğini kaydeden Çakıcı, bunun nedenini ise şöyle açıkladı: “Kumar bağımlılığı uyuşturucu bağımlılığı gibi değil, tedavisi çok zordur. Çünkü kişi kesinlikle hasta olduğunu kabul etmemekte ve profesyonel bir yardım almaya yanaşmamaktadır. Psikolojik bir bağımlılık türü olan kumar bağımlılığının tedavisi içim merkezler de bulunmamaktadır. Kumara alışan kişi için oyun oynamak eğlenceden ve cinsellikten daha fazla önemlidir. Ayrıca sürekli kaybeden kişi, kaybettiklerini geri alma hırsı ile tekrar tekrar kumar oynamaktadır.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.