1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BET OFİSLERi YÜZÜNDEN AİLELER PARÇALANIYOR!"
"BET OFİSLERi YÜZÜNDEN AİLELER PARÇALANIYOR!"

"BET OFİSLERi YÜZÜNDEN AİLELER PARÇALANIYOR!"

Faiz Sucuoğlu, konuşma yaptı.

A+A-

SUCUOĞLU, ÜLKEDE 87 BET OFİS BULUNDUĞUNU VE BET OFİSLERi YÜZÜNDEN AİLELERİN PARÇALANDIĞINI SÖYLEDİ

ULUÇAY, BET OFİSLERİ FARKLI BİR YAPIYA KAVUŞTURMAK İÇİN BİR ÇALIŞMANIN SÜRDÜĞÜNÜ BİLDİRDİ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda dördüncü güncel konuşmayı UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, “ekonomi ve sağlıktaki en son gelişmeler” konusunda yaptı.

Konuşmasının başında hükümet partilerinden milletvekilleri ve bakanların salonda bulunmamasını eleştiren Sucuoğlu, Başsavcılığın eski KTHY çalışanlarıyla ilgili kararını okudu.

Başbakanlığın, çalışanların 3 günlük açlık grevinden sonra çözüm ürettiğini ama eylem çadırının durmaya devam etiğini işaret eden Sucuoğlu, Başbakan’ın KTHY konusunda UBP’yi suçlayan ifadelerini eleştirdi.

Sucuoğlu, KTHY’nin yıllar itibarıyla öz sermayesi ve borçlarını gösteren bir mali tablo belgesini göstererek, bilgi verdi. Borç ile öz sermayenin ters orantılı olduğunu, yıllar itibarıyla KTHY’nin borcunun zirveye çıktığını kaydeden Faiz Sucuoğlu, 2004’e kadar karda olan KTHY’nin 2008’de 37 milyon 369 bin dolar zarar ettiğini savundu.

Faiz Sucuoğlu, “Böyle bir durum varken, Sayın Başbakan’ın 3.5 ay sonra tamamen ana muhalefetin, halkın ve Meclis’in baskısıyla tam net olmasa da bir çözüm üretirken, ‘UBP’nin enkazlarından birini daha kaldırdık’ demesini yadırgıyor ve kesinlikle ev ödevini çalışmasını ve konuşmalarını ona göre yapmasını istiyorum” dedi.

“CTP, ÖZ SERMAYESİ TÜKETİLMİŞ BİR KURUM BIRAKTI”

KTHY’nin 2003’te 575 olan personel sayısının 2009’da 702’ye ulaştığını; batmakta olan bir şikette yüzde 22 personel artışı yapıldığını savunan Sucuoğlu, CTP’nin öz sermeyesi tüketilmiş, bitmiş bir kurum bıraktığını savundu. Sucuoğlu, ‘KTHY’yi UBP’nin batırdığı yönündeki söylemleri’ eleştirdi.

UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, bir süre önce düzenlenen uluslararası rallinin ülkede iyi bir heyecan yaratığını ancak Çetinkaya Spor Kulübü’nün sahasının ralli nedeniyle kazılıp öylece bırakıldığını belirtti.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun aralık ayında KKTC’de kadınlar basketbol finalini yapmak için başvurduğunu ancak ret cevabı verildiğini kaydeden Sucuoğlu, sadece 4 soyunma odası, bir doping odası ve internet bağlantısı istendiğini ancak bu talep reddedilerek, büyük fırsatın kaçırıldığını söyledi.

“87 BET OFİS... AİLELER PARÇALANIYOR”

Faiz Sucuğlu, “bet ofisi”ndeki artışı eleştirerek, ülkede 87 bet ofisi bulunduğunu; bet ofisler yüzünden ailelerin parçalandığını, hükümetin bet ofisleri kontrol altına alıp, sayılarını azaltacağı iddialarını yerine getirmediğini kaydetti.

DAÜ’deki rektör tartışmalarına da değinen Sucuoğlu, üniversiteye politika sokulmaması uyarısını defalarca yaptıklarını ancak Senato yerine rektör atayan VYK’nın hata yaptığını söyledi. Yüksek İdare Mahkemesi kararıyla tam bir kaos yaşandığını kaydeden Sucuoğlu, güzide bir kurumun beceriksiz hükümet yüzünden sorunlar yaşadığını savundu.

“UYUŞTURUCU ÇOCUKLARI ESİR ALDI”

UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, sağlık konusunda muhalefetteyken başka, iktidardayken başka davrandığını savunduğu CTP’yi eleştirerek, uyuşturucu davalarındaki artışa işaret etti.
Uyuşturucu sorununun ülkede virüs gibi yayılıp, çocukları esir aldığını belirten Sucuoğlu, komisyon kurulduğunu ancak henüz bir adım göremediklerini belirtti.

Sucuoğlu, bütün yükü polisin narkotik ve kaçakçılığı önleme biriminin üstlendiğini ama birimin bu konudaki mücadele için 1 kuruşu bile bulunmadığını söyledi. Sucuoğlu, İngiltere gibi ülkelerde uyuşturucuyla mücadeleye büyük paralar ayrıldığını kaydetti.

ULUÇAY: “BET OFİSLERİ KONUSUNDA BİR ÇALIŞMA YAPILIYOR”

Sucuoğlu’nu yanıtlayan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, bet ofislerini farklı yapıya kavuşturmak için bir çalışma yapıldığını söyledi.

Bet ofislerin sayısına bakılırsa yıllar itibarıyla bir düşüş görüleceğini ancak köklü çözüm için Başbakanlık bünyesinde bir çalışma öngörüldüğünü ifade eden Uluçay, sonuçların görüleceğini belirtti.

Uluçay, kadın basketbol takımlarının organizasyonunun kaynak yokluğundan reddedildiğini düşünmediğini ancak bu konuda Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’tan net bilgi alınabileceğini kaydetti.

KTHY-CAS çalışanları için üretilen çözüme değinen Teberrüken Uluçay, “Bence üretilen çözümün arkasında hep beraber durmamız gerekir. Çözüm kapsamında kimin olup olmayacağını zaten hukuk belirleyecek” dedi.

İçişleri Bakanı Uluçay, KTHY’nin neden bu duruma geldiğinin net olarak bilinmesiyle bundan sonra olacakların önlenebileceğini söyledi. “KTHY ile ilgili en ihtiyaç duyulduğu dönemde bu Meclis’te iki komite kuruldu” diyen Uluçay, şu anda da bir komite çalışması sürdüğünü anlattı.

“VERİLERİ ORTAYA KOYUP, KONUŞALIM”

Sadece bir yıla, bir döneme dair rakamların verilmesinin yanlış algılamalara yol açacağını kaydeden Teberrüken Uluçay, “Meclis’te bir gündem oluşturalım, iki komitenin verilerini ortaya koyup konuşalım. Biz buna varız” dedi.

Uluçay, UBP döneminde KTHY’nin içine düştüğü durumdan kurtarmak için yoğun komite çalışmaları yapıldığını ve bu çalışmalara KTHY çalışanlarından da görüş alıp, bir rapor çıkardıklarını kaydetti. Uluçay, kamu reformuyla ilgili üçlü kararnameyle atamaların daralacağını söyledi.

Uyuşturucuyla mücadele için Başbakanlık bünyesinde bir komisyon kurulduğunu hatırlatan Uluçay, bu komisyonun çalışmalarına herkesin destek vermesi gerektiğini kaydetti. Uluçay, rehabilitasyon merkezi kurulmasının gündemde olduğunu belirtti.

DAÜ’deki mahkeme kararı çerçevesinde gereken adımların atılacağını kaydeden İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, daha önce de vekaleten rektör atamaları bulunduğunu hatırlattı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.