1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BETONLAŞMA RAPORLA TESCİLLENDİ
BETONLAŞMA RAPORLA TESCİLLENDİ

BETONLAŞMA RAPORLA TESCİLLENDİ

Betonlaşma raporla tescillendi

A+A-

42 TANESİ 10 KATLI: Şehir Planlama Dairesi’nin verilerine göre, Girne Beyaz Bölge Emirnamesi kapsamında bölgede, 42 adet 10 katlı, 27 adet 9 katlı, 22 adet 8 katlı, 260 adet 7 ve 7 katın altında binaya planlama onayı verildi

607 ADET PARSEL YAPILAŞMAMIŞ: Girne Belediyesi’nin 2014 yılı verilerine göre, Girne Beyaz Bölge Emirnamesi hudutları içerisindeki toplam 3 bin 100 adet parselin 607 adet parseli yapılaşmamış 2 bin 493 adet parseli ise yapılaşmış durumda

Duygu ALAN
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Girne Milletvekili, eski Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova’nın Girne Beyaz Bölge Emirnamesi ile ilgili verdiği yazılı soru önergesine İçişleri ve Çalışma Bakanlığı Şehir Planlama Dairesi Müdürlüğü’nden yanıt verildi.

Şehir Planlama Dairesi’nin açıklamasında, Girne Beyaz Bölge Emirnamesi kapsamında 2016 Girne Beyaz Bölge (Değişiklik 6) Emirnamesi’nin yürürlüğe girdiği 8 Şubat 2016 tarihine kadar olan sürede 42 adet 10 katlı bina, 27 adet 9 katlı bina, 22 adet 8 katlı bina, 260 adet 7 ve 7 katın altında binaya planlama onayı verildiği belirtildi.

Daireden yapılan açıklamada, bu süre içerisinde planlama onayı alan 10 katlı binalar, planlama onayı alan toplam bina adedinin yüzde 12’sini oluşturduğu bilgisine yer verildi.

Şehir Planlama Dairesi, inşaat izni veren makamın Girne Belediyesi olduğunu dolayısıyla alınmış planlama onayına uygun olarak inşaat izni alınmış ve inşaatına başlanmış dosya sayısının bilinmediği kaydetti.

3 bin 100 adet parselden 2 bin 493’ü yapılaşmış durumda
Şehir Planlama Dairesi’nden Girne Beyaz Bölge Emirnamesi ile yapılan açıklamada, ayrıca Girne Belediyesi’nin 2014 yılı verilerine göre, Girne Beyaz Bölge Emirnamesi hudutları içerisindeki toplam 3 bin 100 adet parselin 607 adet parselinin yapılaşmamış 2 bin 493 adet parselinin ise yapılaşmış durumda olduğu belirtildi.

Açıklamada, 2014, 2015 ve 8 Şubat 2016 tarihleri arasında planlama onayı almış yeni inşaat dosyaları içerisinde toplam 260 adet parsel olduğu bilgine yer verildi.
Yapılaşmış parsellerin toplamının ise 2 bin 753 adet olduğu sonuç itibari ile de Girne Beyaz Bölge Emirnamesi hudutları içerisinde hali hazırda yapılaşmamış toplam 347 adet parsel olduğu belirtildi.
Söz konusu yapılaşmamış parsel adedinin toplam parsel adedinin yüzde 12’sini oluşturduğu kaydedildi.

4 kata kadar olan yapı sayısı çok fazla
Şehir Planlama Dairesi’nin yazılı açıklamasında ayrıca “Bölge içerisinde 4 kata kadar olan yapıların sayısının ise azımsanmayacak kadar çok olduğu (yüzde 72) ve halihazırda 2010 yılından günümüze kadar toplam 64 adet yıkımın olduğu göz önünde bulundurulduğunda sadece boş parsellerin değil özellikle içerisinde 4 kata kadar bina olan parsellerin de yıkım sonrası potansiyel bina inşa edilebilecek parseller olduğu ortadadır” ifadelerine yer verildi.

Havadis

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.