1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BEYARMUDU’NDA HÜSEYİN BEYAR KÖY MEYDANI VE KÜLTÜR EVİ AÇILIŞI YAPILDI
BEYARMUDU’NDA HÜSEYİN BEYAR KÖY MEYDANI VE KÜLTÜR EVİ AÇILIŞI YAPILDI

BEYARMUDU’NDA HÜSEYİN BEYAR KÖY MEYDANI VE KÜLTÜR EVİ AÇILIŞI YAPILDI

Beyarmudu’nda yeniden düzenlenen “Hüseyin Beyar Köy Meydanı ve Kültür Evi”nin açılışı bugün düzenlenen törenle yapıldı.

A+A-

Beyarmudu’nda yeniden düzenlenen “Hüseyin Beyar Köy Meydanı ve Kültür Evi”nin açılışı bugün düzenlenen törenle yapıldı.

Beyarmudu’ndaki törende konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta, Kıbrıs Türk halkının onay vereceği bir anlaşma sağlanacağını söyledi. Eroğlu, özlü müzakerelerin Mayıs ayında başlayacağını belirterek, çok uzatmadan bir anlaşmaya varma peşinde olduklarını, bunun olup olmayacağını da müzakerelerin belirleyeceğini ifade etti.

Yakın geçmişte hayatını kaybeden Beyarmudu eski Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Beyar’ın adının verildiği köy meydanının açılışına Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yanı sıra, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı milletvekilleri, bazı belediye başkanları, muhtarlar, diğer sivil ve askeri yetkililerle bölge halkı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Beyarmudu Belediyesi Halk Dansları Ekibi Kız Grubu gösteri sundu.

EDİP: “KÜÇÜK DE OLSA EN ANLAMLISI”

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip törende yaptığı konuşmada, belediyenin birçok alanda çalışmaları bulunduğunu, Beyarmudu Köy Meydanı ve Kültür Evi’nin bunlardan en küçük de olsa en anlamlısı olduğunu vurguladı.

Projeye Hüseyin Beyar’ın isminin verilmesinden çok duygulandığını da ifade eden Edip, bugün hayatta olmayan Beyar’ı yaşatmak için daha çok proje ve etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.

Edip, Beyarmudu’ndaki caminin tekrar kullanılır hale getirilmesi, bir kültür yuvasına dönüştürülmesi, teknolojik olanakların sağlanmasının önemine de işaret ederek, TC Yardım Heyeti’ne teşekkür etti ve bölge halkına hayırlı olmasını diledi.

ATUN: “KIBRIS TÜRKÜ ONURUNUN KORUNACAĞI BİR ANLAŞMA PEŞİNDE”

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, Hüseyin Beyar gibi isimlerin verildiği projeler ve yapılan çalışmaların Kıbrıs Türk varlığını ileriye taşıyacak çalışmalar olduğunu söyleyerek, Belediye Başkanı İlker Edip’in verdiği bir sözü daha yerine getirdiğini ifade etti.

Atun, Kıbrıs konusundan da bahsettiği konuşmasında, 2004 yılındaki referanduma gidilirken, Doğrudan Ticaret Tüzüğü ve limanların açılması sözlerinin neden tutulmadığının, o dönemde halkı “evet” demeye teşvik edenler tarafından açıklanması gerektiğini söyledi.

Sunat Atun, Kıbrıs Türkü’nün onurunun korunacağı, eşitliğinin sağlanacağı bir anlaşma peşinde olduğunu da sözlerine ekledi.

AKÇA: “ŞEHRİ GÜZELLEŞTİREN PROJELER GÖRMEK MUTLULUK VERİCİ”

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil Akça da, ülkede birçok alana finansman ayırmaya çalıştıklarını belirterek, bunun somut, sıcak ve şehri güzelleştiren projelerle gerçekleştiğini görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Akça, Beyarmudu Belediye Başkanı ve Pile Muhtarı’yla sık sık bir araya geldiğini ve görüş alışverişinde bulunduğunu anlatarak, bazı belediyelerin ağır projeler altında boğulduğunu ifade etti.

Yer altında su ve kanalizasyon çalışmalarıyla ilgilenen belediyelerin kimi zaman şehircilik anlamında zayıf kalabildiğini ifade eden Akça, ilerleyen zamanlarda şehircilik projelerinin geleceğine inandığını söyledi.

Akça yakın zaman önce vefat eden Dr. Hüseyin Beyar’ın isminin projeye verilmesinden dolayı Belediye Başkanı Edip’i kutladı.

EROĞLU: “HERKESİN DOSTUYDU”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise konuşmasında, bugün bir vefa örneğinin sunulduğunu kaydederek, Hüseyin Beyar’ın herkesin dostu olduğunu ve zamansız ölümünün tüm kesimleri üzüntüye boğduğunu söyledi.

Eroğlu, doktorluk ve belediye başkanlığı dahil topluma birçok hizmeti bulunan Beyar’ın bıraktığı yerden, Edip’in devam ettiğini, Beyar isminin anılarak yaşatılacağını kaydetti.

Kıbrıs müzakere sürecinin devam ettiğini de hatırlatan Cumhurbaşkanı, Kıbrıs Türk halkının onay vereceği bir anlaşmanın sağlanacağını, henüz görüşme sürecinin referandum aşamasına gelmediğini söyledi.

Özlü müzakerelerin Mayıs ayında başlayacağını da belirten Eroğlu, Türk tarafı olarak çok uzatmadan bir anlaşmaya varma peşinde olduklarını, bunun olup olmayacağını müzakerelerin belirleyeceğini ifade etti.

Anlaşmaya varmanın sadece Türk tarafına bağlı olmadığını, karşı tarafın da anlaşma iradesi göstermesi gerektiğini söyleyen Eoğlu, geçtiğimiz günlerde New York’ta Kıbrıs Türk tarafının haklı olduğu unsurları Genel Sekreter Ban Ki-moon’la paylaştığını ve haklı pozisyonunu bir kez daha teyit ettirdiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı ve Kültür Evi gezildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.