1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BEYNİNDEN BU ÇIKTI!
BEYNİNDEN BU ÇIKTI!

BEYNİNDEN BU ÇIKTI!

ABD‘de 4 aylık bir bebeğin beyninden...

A+A-

ABD'nin John Hopkins Hastanesi beyin cerrahları öyle birşeyle karşılaştı ki... Batı Virginia'da yaşayan 4 aylık erkek bebeğin beyninde son derece nadir görülen bir tümör çıkarıldı. Tümörü sıradışı yapan şey ise beyinde gelişmiş bir diş olması...

New England Journal adlı tıp dergisinde yayımlanan operasyondan elde edilen bulgular araştırmacılara benzer hastalıkların tedavisi ve yeni organ gelişimi hakkında ışık tutacak. Ameliyata imza atan ekipten Dr. Edwad Ahn, bebekte gelişen kraniofaringeal türü tümörün embriyoner artıklardan geliştiğini açıkladı. Beyinde optik sinirlere baskı yapan bu tümör tıp literatürüne giren 5 vakada görüldü. Bedenin farklı bölgelerinde gelişen dişe ise genellikle teratomas tümörleri neden oluyor.

KANSERE VE NAKİLE UMUT OLDU 
Bilim adamları teratomas tümörlerinin parmak gibi başka uzuvlar yapabileceğine de inanıyor. Şimdi aynı şeyi kraniofaringeal tümörünün de yaptığı ortaya çıktı. Tümör cinsinin araştırılmasıyla elde edilecek yeni bilgiler hem kanser hastalarına hem de uzuvlarını kaybetmiş insanlara umut olacak. Operasyona imza atan bilim adamları çocuğun ismini vermezken, operasyonun 2012'de yapıldığını açıkladı. 

BÜYÜK ŞAŞKINLIK YAŞADILAR
Riskli ameliyatla tümörü çıkarttıklarında bunu dişe benzettiklerini anlatan Dr. Edwad Ahn, pataloji raporlarının şüphelerini doğruladığını kaydetti. Beyinden çıkarılan dişin gelişimini tamamlamış bir diş olduğunu açıklayan Ahn, beyinde kalsiyumla beslenen dişin gelişimi karşısında büyük şaşkınlık yaşadıklarını sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.