1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BIÇAKLI: “1 MAYIS ADETA GEÇMİŞ YILLARI ARATIR ŞEKİLDE KUTLANIYOR”
BIÇAKLI: “1 MAYIS ADETA GEÇMİŞ YILLARI ARATIR ŞEKİLDE KUTLANIYOR”

BIÇAKLI: “1 MAYIS ADETA GEÇMİŞ YILLARI ARATIR ŞEKİLDE KUTLANIYOR”

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI

A+A-

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, 1 Mayıs’ın adeta geçmiş yılları aratır şekilde kutlanacağını ifade ederek, bunun sebebini “UBP hükümetinin hükümette olmasına rağmen iktidarda olmaması” olarak açıkladı.

Bıçaklı yayınladığı 1 Mayıs mesajında “Eğer bugün, demokratik ülkelerdeki çalışanlar ve ülkemizdeki sendikalarda örgütlenme ve günde 8 saat çalışma  hakkımız varsa ve  bu haklarımızı talep edebiliyorsak, hiç şüphesiz 1886 yılında  çalışanların Chicago’da vermiş oldukları mücadelenin bir sonucudur” ifadelerine yer verdi.

Ülkede, her geçen gün  büyüyerek kötüleşen ekonomik,sosyal ve siyasal yapının, çalışanlar ve tüm halk üzerinde yaratmış olduğu olumsuz  etkiden dolayı, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın, adeta geçmiş yılları aratır halde kutlanacağını ifade eden Bıçaklı, bunun nedeninin “Ulusal Birlik Partisi’nin hükümette olması,fakat iktidar sahibi olmamasından” kaynaklandığını savundu.

Bıçaklı UBP’nin kendisine dayatılan sözde ekonomik paketleri, sırf hükümette kalma uğruna, Kıbrıs Türk halkını yok edecek ve göçe zorlayacak şekilde zorla ve inatla uygulamaya devam ettiğini ileri sürdü.

Bıçaklı ayrıca, içte yaşanan olumsuzlukların yanı sıra, Kıbrıs sorununda çıkmaz bir sokağa girmesiyle halkın tam bir belirsizlik ve daha büyük bir moral bozukluğu içerisine sokulduğunu kaydetti.

1 Mayıs mücadelesinde hayatını kaybeden işçileri de anan Bıçaklı,  tüm çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.