1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BIÇAKLI, DEVLET KATKISINA ARTIŞ YAPILMAMASINI ELEŞTİRDİ
BIÇAKLI, DEVLET KATKISINA ARTIŞ YAPILMAMASINI ELEŞTİRDİ

BIÇAKLI, DEVLET KATKISINA ARTIŞ YAPILMAMASINI ELEŞTİRDİ

“7 yılda 1 TL bile artış yapılmazken, 7 yılda siyasi partilere verilen devlet yardımına yüzde 70 artış yapıldığını”

A+A-

 

Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, ülke gençlerine spor yapmak amacı ile aktarılan devlet katkısına “7 yılda 1 TL bile artış yapılmazken, 7 yılda siyasi partilere verilen devlet yardımına yüzde 70 artış yapıldığını” savunarak, “ülke gençlerine spor yaptırmak için devletin katkı yapmamasını” eleştirdi.

Kulüpler Birliği Başkanı Bıçaklı yazılı açıklamasında, Spor Dairesi Müdürü’nün futbolla ilgili son yaptığı açıklamayı “talihsiz” ve “ülke gençlerine ne kadar önem verdiklerini” gösteren bir açıklama olarak değerlendirerek, Anayasa’nın 61. maddesine uygun olarak “ülkedeki gençlere ve halkın bütününe spor yaptırmak ve spor yapabilmeleri için tesisler yapmanın devletin birinci görevi” olduğunu hatırlattı.

Bıçaklı, ülkedeki gençlerin “futbol oynayanlar ve diğerleri” diyerek ikiye ayrıldığını ve karşı karşıya getirmeye çalışıldığını iddia ederek, gerekirse ülkedeki 32 federasyonun bir araya gelerek birlikte hareket etmeyi becerebilecek düzeyde olduğunu kaydetti.

Bıçaklı, “İlgililere soruyorum; siyasi partilere para varda ülke gençlerine spor yaptırmak için devletin parası yok mudur? Devleti yönetenler ülke gençlerine para yoktur gerekçesi ile spor yaptırmayacaksa önümüzdeki günlerde alınacak olan kararların sorumlusu kendileri olacaktır” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.