1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİDEN: “BENİ ETKİLEMEYE DEVAM ET”
BİDEN: “BENİ ETKİLEMEYE DEVAM ET”

BİDEN: “BENİ ETKİLEMEYE DEVAM ET”

Biden: “beni etkilemeye devam et”

A+A-

Havadis Özel

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden dün akşamüzeri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek müzakere sürecini ve artık sona yaklaşmakta olan sürecin bundan sonra nasıl ele alınacağını değerlendirdi.

Güney Kıbrıs’ta geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen seçimlerin ardından ortaya çıkan yeni durumu değerlendirmek için bir hafta öncesinden günü ve saati ile birlikte ayarlanmış olan telefon görüşmesi sırasında, Biden, Akıncı’nın müzakere sürecindeki vizyon ve kararlılığını bir kez daha takdir etti. Edinilen bilgilere göre Biden, Akıncı’ya, “Beni etkilemeye devam et” dedi.

Telefon görüşmesi sırasında, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın geçtiğimiz gün İstanbul’a giderek Dünya İnsani Zirvesi sonrasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği akşam yemeğine katılması ve daha sonra da Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki Moon ile görüşmesiyle patlak veren kriz de ele alındı.

Biden-Akıncı arasındaki telefon görüşmesinde,  Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in zirveyi terk ederek Cuma günkü liderler görüşmesini iptal etmesinin, geçtiğimiz Pazar günü Güney Kıbrıs’ta gerçekleşen seçimlerin sonucunda ortaya çıkan tablo ile bağlantılı olabileceği değerlendirildi.

Biden, iki liderin bir süre önce yaptıkları ortak açıklamada ortaya koydukları 2016 yılı içerisinde çözüme ulaşma hedeflerine destek belirtti.

Biden, bu hedef doğrultusunda müzakerelerin bir an önce devam etmesi ve liderlerin çabalarını yoğunlaştırması umudunu da dile getirdi.

Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.