1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİDEN’IN GÖRÜŞMESİ AYRI BİR ÖNEME SAHİP”
“BİDEN’IN GÖRÜŞMESİ AYRI BİR ÖNEME SAHİP”

“BİDEN’IN GÖRÜŞMESİ AYRI BİR ÖNEME SAHİP”

Ertuğ, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, Ada'nın eşit sahibi olan Kıbrıs Türk tarafını da ziyaret edip Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşmesinin ayrı bir öneme sahip olduğuna işaret etti.

A+A-

“BİDEN’IN ADA'NIN EŞİT SAHİBİ OLAN KIBRIS TÜRK TARAFINI DA ZİYARET EDİP CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMESİ BİZİM İÇİN AYRI BİR ÖNEME SAHİPTİR”

“KIBRIS’TAKİ GÖRÜŞMELER SÜRECİNE GÖRÜNÜRLÜK VE İVME KAZANDIRDIĞINI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ ZİYARETE, ULUSLARARASI TOPLUMUN MÜZAKERE SÜRECİNE İLGİSİNİN SOMUTLAŞTIRILMASI BAKIMINDAN AYRI BİR DEĞER VERİYORUZ”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, Ada'nın eşit sahibi olan Kıbrıs Türk tarafını da ziyaret edip Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşmesinin ayrı bir öneme sahip olduğuna işaret ederek, Rum tarafının bu ziyareti engellemeyi başaramayınca sonuçlarını çarpıtma çabasına girdiğini söyledi.

Ertuğ, “Rum Hükümet Sözcüsü’nün ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, getirmeye çalıştığı gerçekle bağdaşmayan yorumlar da bu çarpıtma çabasını yansıtmaktadır” dedi.

Osman Ertuğ, Kıbrıs’taki görüşmeler sürecine görünürlük ve ivme kazandırdığını düşündükleri bu ziyarete, uluslararası toplumun müzakere sürecine ilgisinin somutlaştırılması bakımından ayrı bir değer verdiklerini de vurguladı.

Ertuğ yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Kıbrıs sorununun ortaya çıkmasından bu yana Ada’ya bu düzeyde yapılan ilk ziyaret olması açısından, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın ziyareti tarihi bir önem taşımaktadır. Sayın Biden’ın, Ada'nın eşit sahibi olan Kıbrıs Türk tarafını da ziyaret edip Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmüş olması da bizim için ayrı bir öneme sahiptir.

Sayın Biden’ın iki liderle bir araya geldiği 22 Mayıs akşamı yapılan yemekli toplantıda üzerinde mutabık kalınan açıklamada, önceliğin kapsamlı çözümde olduğunun teyit edilmiş ve liderlerin ayda en az iki kez bir araya gelmelerinin kararlaştırılmış olması, Kıbrıs Türk tarafı olarak başından beri üzerinde ısrarla durduğumuz, müzakere sürecinin hızlandırılması ve yoğunlaştırılması gerektiği anlayışının hayata geçirilmesi açısından önemli bir adım teşkil etmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, ziyaretle ilgili değerlendirmelerini 22 Mayıs'ta iki ayrı vesileyle kamuoyuyla paylaşmış, Sayın Biden ile birçok konuda hemfikir olduğumuzu ve kendisinin farklı düşüncelerinin bulunmadığını gördüğümüzü de açıklamıştır.

Kıbrıs Türk tarafı olarak, Kıbrıs’taki görüşmeler sürecine görünürlük ve ivme kazandırdığını düşündüğümüz ziyarete, uluslararası toplumun müzakere sürecine ilgisinin somutlaştırılması bakımından ayrı bir değer veriyoruz.”

RUM TARAFININ ENGELLEME VE ÇARPITMA ÇABALARI...

Rum tarafının, gerek ziyaret öncesi Biden’ın KKTC’ye geçişini engelleme girişimleri, gerekse ziyaretin ardından sonuçlarını çarpıtma çabalarına da dikkat çeken Ertuğ, şunları kaydetti:

“Kıbrıs Rum tarafı, gerek ziyaret öncesi yaptığı girişimler gerekse basın yoluyla ve resmi ağızdan sergilediği söylemlerle, önce Sayın Biden’ın KKTC’ye geçişini engellemeye çalışmış, bunu başaramayınca da ziyaretin sonuçlarını çarpıtmaya yeltenmiştir. Rum Hükümet Sözcüsü’nün ziyaretin ardından yaptığı açıklamada getirmeye çalıştığı gerçekle bağdaşmayan yorumlar da bu çarpıtma çabasını yansıtmaktadır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.