1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİELEFELDT KIBRIS’A GELDİ
BİELEFELDT KIBRIS’A GELDİ

BİELEFELDT KIBRIS’A GELDİ

Kıbrıs’ta yapılacak bazı toplantılar...

A+A-

 

Birleşmiş Milletler (BM) İnanç ve Din Özgürlüğü Özel Raportörü Heiner Bielefeldt, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan dini liderler, milletvekilleri ile insan hakları savunucularının katılacağı, din kullanılarak yapılan şiddettin engellenmesi için ülkeler arası işbirliğini güçlendirme gündemiyle Kıbrıs’ta yapılacak bazı toplantılara katılmak üzere adaya geldi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Sınır Ötesi İletişimi Geliştirme” adı altında düzenlenen toplantıların, bugün ve yarın Lefkoşa ara bölgedeki Ledra Palace Otel’de yer alacağı belirtildi.

Adada dinler arası diyaloğun geliştirilmesi için çalışan “Kıbrıs Çözüm Sürecinde Dinler Arası Diyalog” girişimi ile de işbirliği yapmakta olan Birleşmiş Milletler İnanç ve Din Özgürlüğü Özel Raportörü Bielefeldt, konuyla ilgili açıklamasında, “İletişim, toplumlarda güvenin güçlenmesine, önyargıların ve olumsuz basmakalıp düşünceleri engellemek için önemli bir unsurdur” dedi.

Bielefeldt, adada önde gelen din adamlarının işbirliğinin adanın bütününde din ve inanç özgürlüğünün gelişmesine katkı koyduğunu da belirtti.

Din kullanılarak yapılan şiddetin sınır ötesi ilişkilerin geliştirilmesiyle engellenebileceğini kaydeden Bielefeldt, adada yapılacak toplantılarla amaçlarının; adada dinler arası ilişkilerin gelişiminden esinlenerek, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki yetkililere ulaşmak ve tecrübelerini paylaşmaya yardımcı olmak olduğunu ifade etti.

Özel raportörün, toplantının sonucuyla ilgili 8 Ekim Perşembe günü ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde basın toplantısı düzenleyeceği, toplantının saat 18:00’de başlayacağı kaydedildi.

Bielefeldt’in, bugün, “Dayanışma Evi’nde yer alacak Kıbrıs’ta İnsan Haklarıyla ilgili Dinlerarası Yuvarlak Masa” toplantısına katılacağı ve adada en üst düzeydeki din adamları ile İsveç’in Güney Kıbrıs Büyükelçiliği’nin ikametgahında bir araya geleceği de belirtildi.

Heiner Bielefeldt’in ayrıca yarın ara bölgedeki Chateau Status Restoran’da “Sınır ötesi ilişkilerle güven inşa etmek - Kıbrıs ve farklı bölgelerdeki tecrübeler” konulu konferans vereceği, konferansın saat 19:30’da başlayacağı kaydedildi. Konferansa katılmak isteyenlerin religioustrackcyprus@gmail.com adresli elektronik posta ile iletişime geçmesi gerektiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.