1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİLBAY EMİNOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
BİLBAY EMİNOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

BİLBAY EMİNOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kıbrıs Türk basınının duayen gazetecilerinden Bilbay Eminoğlu, bugün İsmail Safa Cami’nde kılınan öğle namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. 75 yaşında hayatını kaybeden Eminoğlu, son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

A+A-

MESLEKTAŞI AHMET TOLGAY,  EMİNOĞLU’NU TAK’A ANLATTI

TOLGAY: “50 YILLIK MEDYAMIZIN MODERN TARİHİNİ KAYBETTİK. BİLBAY EMİNOĞLU’NUN TOPLUMDAKİ YERİ DOLDURULACAK GİBİ DEĞİL”

Kıbrıs Türk basınının duayen gazetecilerinden Bilbay Eminoğlu, bugün İsmail Safa Cami’nde kılınan öğle namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. 75 yaşında hayatını kaybeden Eminoğlu, son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

bilbay-eminoglu.jpg

Kalp rahatsızlığı olan ve kısa süre önce anjiyo geçiren 75 yaşındaki Eminoğlu, dün evinde fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırılmış ancak kurtarılamamıştı.

Bilbay Eminoğlu’nun cenaze törenine Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bazı milletvekilleri ile belediye başkanları, siyasiler, ailesi, sevenleri, basın ve sanat camiasından dostları katıldı.

bilbay-eminoglu2.jpg

KIBRIS GAZETESİ’NİN KÖŞE YAZARLARINDANDI

Bilbay Eminoğlu, 1960 yılından beridir Kıbrıs Türk basında yer almış, Bozkurt Gazetesi’nde çalışmış, Bayrak Radyo Televizyonu’nda “Televizyon Haber Amirliği” yapmıştı.

bilbay-eminoglu3.jpg

Hayatını kaybettiği son güne kadar Kıbrıs gazetesinde köşe yazarlığına devam eden Bilbay Eminoğlu, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin (KTGB) de kurucularındandı.

bilbay-eminoglu4.jpg

GAZETECİ KİMLİĞİ İLE KIBRIS TÜRKÜ’NÜN MÜCADELE TARİHİNE IŞIK TUTTU

Eminoğlu, sürekli basın kartı sahibiydi ve 2010 yılında Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Basın Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştü.

Gazeteci kimliğiyle Kıbrıs Türkü’nün mücadele tarihine de ışık tutan Bilbay Eminoğlu, evli ve iki çocuk babasıydı.

bilbay-eminoglu5.jpg

Eminoğlu, 1938 yılında Lefke’de doğmuş, ancak bütün yaşamını Lefkoşa’da geçirmişti.

“SAMANBAHÇE’DE TANIŞTIK”

“Meslektaşım” ve ‘ağabeyim’ dediği Bilbay Eminoğlu’nu TAK’a anlatan Gazeteci–Yazar Ahmet Tolgay, Eminoğlu’nun yerinin asla doldurulamamağını vurguladı.

Eminoğlu ile tanıştığında çocuk olduğunu anlatan Tolgay, “Bilbay Eminoğlu’nu 1953 yılında ailemle Baf Kasabası’ndan Lefkoşa’ya geldiğimde, Samanbahçe’de tanıdım” dedi, Bilbay Eminoğlu’nun ve ailesinin bu yıllarda Samanbahçe’de yaşadığını anımsattı.

bilbay-eminoglu6.jpg

“BOZKURT, ZAMANININ EN YÜKSEK TİRAJLI GAZETESİYDİ VE GAZETENİN BU KONUMA GELMESİNDE BİLBAY EMİNOĞLU GİBİ GAZETECİLERİN KATKISI BÜYÜKTÜ”

Eminoğlu ile Bozkurt Gazetesi’nde birlikte çalıştığını anlatan Ahmet Tolgay, “Bilbay Eminoğlu ile 1963’ten beri, 50 yıl boyunca bağımız hiç kopmadı” dedi, şunları ekledi:

“Aslında kaybettiğimiz bir birey değil, 50 yıllık medyamızın modern tarihidir.

Bilbay Eminoğlu’nun 1960’lı yılların başında Bozkurt Gazetesi’nde göreve başladığı günler, basınımızın medya konumuna gelmesinde önemli adımlar atıldığı günlerdi.

Yenilikçi bir basın anlayışıyla yayına giren Bozkurt Gazetesi o güne kadar basınımızda denenmiş teknolojilerini denemeye başlamıştı.

Bilbay Eminoğlu gibi mesleğe tutkulu genç gazeteciler bu yenilikçi yayını uygulayabilmek için gecelerini gündüzlerine katıyordu.

Renkli baskılar, ilk magazin dergileri de bugünlerde basılmaya başlamıştı. Bu çabalar gazete okuyucu sayısında patlama yaratmıştı.

Bozkurt, zamanının en yüksek tirajlı gazetesiydi ve gazetenin bu konuma gelmesinde Bilbay Eminoğlu gibi gazetecilerin katkısı büyüktü.”

bilbay-eminoglu7.jpg

“TOPLUMDAKİ YERİ DOLDURULACAK GİBİ DEĞİL”

Bilbay Eminoğlu’nun mesleğine âşık bir gazeteci olduğunu vurgulayan Ahmet Tolgay şunları ekledi:

“Bilbay Eminoğlu, Bozkurt’un kapatılmasından sonra ekmeğini aynı meslekten kazanmayı sürdürdü.

Radyo ve televizyon haberciliğinde kendini gösterdi.

BRT’den emekli olduktan sonra Kıbrıs Gazetesi’nde gece editörlüğü yaptı. Genç neslin gazete okuyucuları onu köşe yazarı olarak tanıdı.

Köşe yazarlığında, özelikle nostaljik yazılar konusunda ekoldü. Toplumun ve ülkenin geçmişine ilişkin bilgileri kendine has üslubuyla anlatırdı.

Bilbay Eminoğlu’nun toplumdaki yeri doldurulacak gibi değil.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.