1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BILD: “KIBRISLILAR BİZİ ALDATTI”
BILD: “KIBRISLILAR BİZİ ALDATTI”

BILD: “KIBRISLILAR BİZİ ALDATTI”

“GÜNEY KIBRIS, KARA PARA AKLANMASI KONUSUNDA ALMANYA’YI KANDIRDI”

A+A-

Almanya’da yayınlanan “Bild” gazetesi, Avrupa Konseyi’nin gizli bir raporuna dayandırarak, Güney Kıbrıs’ın kara para aklanması konusunda Almanya’yı kandırdığını iddia etti.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, “Bild” gazetesinin söz konusu haberine geniş yer verdiler ve haberde, Avrupa Komisyonu’nun gizli bir raporunda, Güney Kıbrıs’taki bankalarda “toplu kara para aklamasının gerçekleştirildiğinin” vurgulandığını yazdılar.

Habere göre söz konusu raporda, Avrupa Komisyonu adına Mart ayında Güney Kıbrıs’a giden uzmanların bankalarda bulunan 2 milyar Euro ve üzeri 390 hesabı inceledikleri belirtilerek “Kıbrıs bankalarında toplu kara para aklanması gerçekleştiriliyor” ifadesine yer verildi.

Gazete, yapılan incelemede ayrıca, 14 bin şirketin 12 bininin “posta kutusu işletmeciliği” yapan şirketler (vergi kaçakçılığı yapan şirketler) olduklarının tespit edildiğini belirtti.

“Bild” gazetesi “söz konusu raporun Kıbrıslı politikacıların ne kadar yalan söylediklerinin ve Almanya’nın kredi anlaşmasına onay vermemesi gerektiğinin kanıtı olduğu” yorumunda da bulundu.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.