1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİLE BİLE ZEHİRLEYECEKLERDİ!
BİLE BİLE ZEHİRLEYECEKLERDİ!

BİLE BİLE ZEHİRLEYECEKLERDİ!

tutuklanan Mehmet Göksoy, Mehmet Dağdelen, Mehmet Emin Öztürk ve Halil Açıkbaş teminatla

A+A-

TEMİNATLA SERBEST KALDILAR

“Gümrük ve İthal Yasası’na aykırı hareket” ve “kasti hasar” iddiasıyla tutuklanan Mehmet Göksoy, Mehmet Dağdelen, Mehmet Emin Öztürk ve Halil Açıkbaş dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarak, teminatla serbest kaldı.

Tarım Bakanlığı tarafından yapılan tahlil sonucu “ilaçlı” olduğu tespit edilen 324 kasa, yaklaşık bin 100 kilo cennet hurmasını piyasaya sürmek üzereyken tutuklanan 4 zanlı serbest

Türkiye’den ithal edilen ve Tarım Bakanlığı tarafından yapılan tahlil sonucu ilaçlı olduğu tespit edilen 324 kasa, yaklaşık bin 100 kilo cennet hurmasını piyasaya sürmek üzereyken tutuklanan Mehmet Göksoy, Mehmet Dağdelen, Mehmet Emin Öztürk ve Halil Açıkbaş teminatla serbest kaldı.

Zanlılar dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Emin Doğan mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Polis memuru Doğan, 6 Ocak tarihinde Gönyeli’de Gümrük Yasası'na aykırı harekette bulunarak tutuklanan zanlılar ile ilgili yürütülen tahkikatın tamamlandığını kaydetti.

Zanlılardan Mehmet Göksoy ve  Mehmet Dağdelen'in Kuzey Kıbrıs vatandaşı Mehmet Emin Öztürk ve Halil Akbaş'ın T.C vatandaşı olduğunu belirten Doğan, zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşit polisin teminat talebi doğrultusunda zanlıların Kuzey Kıbrıs vatandaşı birer kefilin imzalayacağı 100'er bin TL’lik kefil kefaleti ile serbest kalmalarına emir verdi.
Tüm zanlıların teminat şartlarını yerine getirerek, serbest kaldığı öğrenildi.

Olay nasıl olmuştu?
Gönyeli’de 6 Ocak tarihinde saat 22:00 sıralarında Lefkoşa’da sakin Mehmet Göksoy’a ait Türkiye’den ithal edilen 324 kasa cennet hurması, Tarım Bakanlığı tarafından yapılan tahlil sonucu ilaçlı olduğunun tespit edilerek, Gümrük ve Rüsümat Dairesi tarafından mühürlenmişti.

Söz konusu hurmalar, MB 543 plakalı tıra bağlı dorse içerisinde Girne Limanı’ndan yurt Sışına geri gönderilmek üzere mühürlenmesine rağmen Mehmet Göksoy’un talimatı ile şirket çalışanları Mehmet Dağdelen, Mehmet Emin Öztürk ve Halil Açıkbaş tarafından Gönyeli’de bulunan depo içerisinde mührün kasten ve kanunsuz bir şekilde kesilmek sureti ile hasara uğratılmıştı.

324 kasa cennet hurması dorse içerisinden piyasaya sürüp satmak amacıyla indirilerek, HT 244 plakalı yüklenmiş, yerine Mehmet Göksoy’a ait depoda bulunan çürük cennet hurmalarının konulmuştu.

Zanlılar, alınan ihbar üzerine polis ekipleri tarafından tutuklanmıştı.

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.