1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'BİLEREK VE İSTEYEREK, İNSAN HAYATI TEHLİKEYE ATILIYOR'
'BİLEREK VE İSTEYEREK, İNSAN HAYATI TEHLİKEYE ATILIYOR'

'BİLEREK VE İSTEYEREK, İNSAN HAYATI TEHLİKEYE ATILIYOR'

Lefkoşa-Girne Anayolu üzerinde tehlike yaratacak giriş-çıkışlara izin verildiği savunuldu;

A+A-

TKÖD Başkanı Dr. Mehmet Zeki Avcı, Gönyeli Çemberi-Boğazköy Kavşağı anayoluna giriş-çıkışları yasaklayan Yol Koruma Şeridi’nin Karayolları Dairesi tarafından bozulduğunu, Dikmen Belediyesi tarafından da trafikte tehlike yaratacak nitelikte Boğaz Kavşağı ve Ağrıdağ Durağı civarında anayola giriş ve çıkışlar açıldığını öne sürdü.

Dikmen Belediyesi tarafından Boğazköy Kavşağı yakınlarında ve anayol üzerindeki Ağırdağ Durağı yakınlarında oluşturulan anayola bağlantıların tehlike yarattığını belirten Avcı, Lefkoşa- Boğazköy anayoluna olan giriş-çıkışın üzerindeki engellerin kaldırılarak kaçak yolun kullanıma açıldığını kaydetti.

Avcı; Karayolları Dairesi, Dikmen Belediyesi, Girne Kaymakamlığı ve Polis Genel Müdürlüğü’ne, trafikte tehlike yaratan uygulamalara engel olması için çağrıda bulundu.

Avcı, “Bu uygulamaların engellememesi, göz yumulması, görmemezlikten gelinmesi; bilerek ve isteyerek yol güvenliğinin ve insan hayatının tehlikeye atılmasına kasten katkı konduğu olarak algılanmalı ve görevlerinde ‘ağır ihmalde bulunulduğu ve/veya kusurlu bir şekilde davranıldığı’ görüşü oluştuğunu yetkili makamların dikkatine getiririz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.