1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİLEŞİK FAİZİ KALDIRACAĞIZ
BİLEŞİK FAİZİ KALDIRACAĞIZ

BİLEŞİK FAİZİ KALDIRACAĞIZ

TDP Genel Sekreteri Özyiğit, seçim çalışmaları çerçevesinde ziyaretlerinde vurguluyor:

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, partisinin bileşik faiz uygulamasının kaldırılmasında kararlı odluğunu vurguladı.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Lefkoşa milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında 19 Temmuz günü, Sosyal Sigortalar Dairesi ve İhtiyat Sandığı’nı, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası ile Hamitköy’ü ziyaret etti.

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit söz konusu ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, KKTC hükümetine ekonomik program dayatıldığını iddia ederek, “Biz dayatma paketlere karşıyız. Kıbrıs Türk halkı kendi kendini yönetecek, kendi evinin efendisi olacak, kendi kararlarını kendisi alacak, kendi kurumlarını kendisi yönetecek. Herkes de buna saygı gösterecek” dedi.

Demokrat Parti- Cumhuriyetçi Türk Partisi koalisyonu döneminde yaşam bulan bileşik faiz uygulaması nedeniyle binlerce kişinin mağdur olduğunu, onlarca kişinin mazbatalar yüzünden hapse düştüğüne dikkat çeken Özyiğit, bileşik faiz konusunda meclise öneri sunan tek partinin TDP olduğunu söyledi.

Faizlere sınırlama getirilmesi için TDP’nin yaptığı önerilerin mecliste reddedildiğini anımsatan Özyiğit, “Bileşik faiz illetinden kesinlikle kurtulmak ve faizlerin ana parayı geçmeyecek şekilde düzenleme yapılması şarttır. TDP, bu konuda kararlıdır” dedi.

TDP Mağusa milletvekili adayları da Akova’yı ziyaret etti. Vatandaşların sorunlarını dinleyen adaylar, TDP’nin seçim bildirgesini ve aday tanıtım broşürünü dağıttılar.
Ziyaretlerde konuşan TDP Mağusa İlçe Başkanı ve milletvekili Mustafa Emiroğluları, 28 Temmuz erken genel seçimlerinin “karanlıktan-aydınlığa” geçmek için “tarihi” bir fırsat olduğunu belirterek, bunun “ancak, TDP’ye vurulacak mühürlerle mümkün olacağını” savundu.

Konuşmasında İrsen Küçük hükümetini eleştiren Emiroğluları halktan, UBP, CTP ve DP dönemlerinde yaşanan “acı olayları ve kötü yönetimleri” unutmamalarını istedi.

TDP Mağusa milletvekili Hüseyin Angolemli de, ülkedeki kötü yönetimleri değiştirmenin halkın elinde olduğuna, seçimlerin de bu amaçla yapıldığına dikkat çekti.

TDP’nin iktidar olması halinde kademeli olarak profesyonel askerliğe geçileceğini ve işsizlik ödeneğiyle ilgili uygulamalar başlatılacağını kaydeden Angolemli, “gençlerin yurtdışına göç etmesine neden olan Göç Yasası’nın” da iptal edileceğini kaydetti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.