1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bilim insanları hangi yaşta öleceğinizi tahmin eden test geliştirdi!
Bilim insanları hangi yaşta öleceğinizi tahmin eden test geliştirdi!

Bilim insanları hangi yaşta öleceğinizi tahmin eden test geliştirdi!

Bilim insanları hangi yaşta öleceğinizi tahmin eden test geliştirdi!

A+A-

Ne zaman öleceğinizi tahmin edebilen bir hesap makinesi düşüncesi, gişe rekorları kıran bir bilim kurgu filminden çıkmış bir fikir gibi gelebilir.

Ancak East Anglia Üniversitesi'nden araştırmacılar yeni bir çalışmanın parçası olarak böyle bir hesaplama sistemini uygulamaya koydu.

Mirror'ın haberine göre bu uygulama, tahmini yaşam süresini hesaplamak için çeşitli sağlık durumlarını ve hayat tarzı faktörlerini dikkate alarak yaklaşık bir sonuç çıkarıyor.

Hazırlanan uygulamada, yaş, cinsiyet, etnik köken, boy ve kilo gibi bilgilerin yanı sıra diyabet, yüksek tansiyon, sigara kullanma, kalp ve damar hastalıkları, kronik böbrek rahatsızlıkları, yüksek kolesterol ve romatizmal eklem iltihabı gibi kriterler soruluyor.

Uygulamayı geliştiren ekibin başında yer alan Profesör Elena Kulinskaya, "İnsanlar yaşam sürelerinin ne kadar olduğuyla ilgilenir ancak bu sadece marazi bir merak değil… Yaşam süresi meselesi, herhangi bir uzun vadeli planlamada büyük bir faktördür, insanların finansal hedeflerini ve emeklilik stratejilerini planlamada önemlidir" dedi.

Kulinskaya ayrıca "Bu bilgi, insanların hayat tarzlarında sağlıklı değişiklikler yapıp ortalama yaşam sürelerini geliştirmelerine de yardımcı olabilir" diye ekledi.

Independent Türkçe

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.