1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE YAPMAMIŞ!
BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE YAPMAMIŞ!

BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE YAPMAMIŞ!

İntihara teşebbüse 15 gün hapislik!

A+A-

Mağusa'da eşi Burcu Okumuş'u bıçaklayarak öldürmesinin ardından ölmek kasti ile kendisini bıçaklayan Özgür Okumuş "intihara teşebbüs" davasından yargılandı.

Nadire Bahadi

Mağus’da 18 Nisan 2017 tarihinde “Yemen Kahvesi” isimli iş yeri önünde eşi Burcu Okumuş’u defalarca bıçaklayarak öldüren  ardından ise  aynı bıçağı kendi göğsüne saplayarak intihara teşebbüs eden cinayet sanığı Özgür Okumuş’un “intihara teşebbüs” davasından cezası belli oldu.

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Taammüden adam öldürme”, “Adam öldürme” ile “Kanunsuz bıçak taşıma” davalarından tutuklu yargılanan sanık Okumuş dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargılanarak intihara teşebbüs davasından 15 gün hapis cezasına mahkum edildi.

EŞİNİ ÖLDÜRDÜĞÜ BIÇAĞI KENDİ GÖĞSÜNE SAPLADI

İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Hasan Boşnak, sanık Özgür Okumuş’un 18 Nisan tarihinde İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren Yemen Kahvesi önünde tasarrufunda bulunan toplam 25 buçuk santim uzunluğundaki bıçak ile eşi Burcu Okumuş’u öldürdükten sonra söz konusu yeşil saplı bıçağı daha sonra kendi göğüs bölgesine 1 kere sokup çıkarmak sureti ile intihara teşebbbüs ettiğini ve bu anların iş yeri yanında bulunan apartmana ait güvenlik kamerasına yansıdığını kaydetti.

“BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE YAPMADIM AMA BU SUÇU İŞLEDİM”

Mahkemede kendisini savunan sanık Özgür Okumuş, suçu bilinçli bir şekilde işlemediği ancak bıçağı kendi göğsüne sapladığını kabul etti. Mahkemeden özür dileyen Okumuş, mahkemenin vereceği karara saygı duyduğunu söyledi.

15 GÜN HAPİS CEZASI

“İntihara teşebbüs” suçu için mevzuatta 2 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü belirten Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları tutuklu yargılanma süreci devam eden sanık Okumuşun 15 gün hapis cezasına mahkum edildiğini açıkladı.

Kıbrıs Postası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.